Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersAmbulancezorgAED kosten declareren
Publicatiedatum: 17-08-2021 om 02:31 uur
Laatste update: 20-05-2022 om 12:11 uur

AED kosten declareren

Organisaties in regio Brabant-Zuidoost die geen WMG-zorgaanbieder zijn kunnen de kosten voor de directe inzet van een Automatische Externe Defibrillator (AED) declareren bij GGD Brabant-Zuidoost. We vergoeden de AED kosten bijvoorbeeld voor supermarkten, bedrijven en sportverenigingen.

Voorwaarden voor deze vergoeding

 • De AED moet echt gebruikt zijn voor een reanimatie
 • We vergoeden alleen de gebruikte pads en batterijen bij een reanimatie
 • Periodieke vervanging of vervanging van pads en batterijen over de datum worden niet vergoed. Ook overige reguliere/terugkerende kosten worden niet vergoed.

Stuur ook een kopie van de factuur van de betaalde kosten mee als bijlage.

Veelgestelde vragen

 • Ik ben iets kwijtgeraakt, wat nu?

  Als je bent vervoerd met een ambulance geven de ambulancemedewerkers je persoonlijke bezittingen aan jou of aan het personeel van het ziekenhuis of zorginstelling waar je naar toe bent gebracht. Neem als je iets verloren bent altijd eerst contact op met het ziekenhuis of de zorginstelling. Zijn je spullen daar niet? Dan kijken we of ze in de ambulance zijn achtergebleven.

  Neem contact op met Ambulancezorg

 • Hoe snel is de ambulance er?

  De norm is dat bij spoed een ambulance binnen 15 minuten bij de patiënt is. Als er geen direct levensgevaar is maar mogelijke (ernstige) gezondheidsschade dan is de ambulance er in principe binnen een half uur.

 • Welke soorten ambulancezorg zijn er?

  In onze regio kennen wij verschillende vormen van ambulancevervoer: de spoedambulance, de solo-ambulance en het planbaar vervoer.

  • De spoedambulance
   De spoedambulance heeft alle noodzakelijke materialen en apparatuur in de ambulance om spoedeisende zorg te verlenen. De spoedambulance wordt bijvoorbeeld ingezet bij een ernstig ongeluk of een reanimatie.
  • De solo-ambulance
   Soms komt een ambulanceverpleegkundige alleen, namelijk met een solo-ambulance. Deze ambulance kan soms sneller ter plaatse zijn om hulp te verlenen. De auto is compleet uitgerust, maar heeft geen brancard en vervoert dus geen personen.
  • Planbaar vervoer
   Dit is vervoer van patiënten die onderweg zorg nodig hebben, bijvoorbeeld zieke patiënten die naar het ziekenhuis of revalidatiecentrum moeten of na een operatie weer naar huis mogen. Voor sommige vooraf geplande ritten heeft de patiënt onderweg geen uitgebreide zorg nodig. Dan wordt de zorgambulance ingezet om patiënten te begeleiden.