Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersLeefstijlRookvrije generatie
InwonersLeefstijlRookvrije generatie
Publicatiedatum: 29-06-2021 om 07:55 uur
Laatste update: 16-02-2023 om 9:33 uur

Samen werken aan een Rookvrije Omgeving voor kinderen

De GGD Brabant-Zuidoost maakt zich samen met gemeenten en andere organisaties hard voor een Rookvrije Omgeving. Zo willen wij de generatie die nu opgroeit beschermen tegen de gevolgen van (mee)roken. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder verleidingen en met goede voorbeelden om je heen. We sluiten ons aan bij het doel van de landelijke overheid: in 2040 rookt geen kind meer. En het aantal volwassenen dat rookt is minder dan 5% in Nederland.

Wat doet de GGD?

Wij bieden verenigingen, organisaties en gemeenten advies en ondersteuning in het realiseren van een rookvrije omgeving. Onze ondersteuning bestaat uit: een adviesgesprek aan de hand van een stappenplan van de rookvrije generatie, een ervaringsdeskundige meenemen en webinars en workshops organiseren samen met de GGD Academy en TeamFIT.

Help de omgeving van kinderen rookvrij te maken

Iedereen kan meehelpen om kinderen in onze regio rookvrij te laten opgroeien. Maak jouw kinderopvang, sportvereniging, buurthuis, speeltuin of kinderboerderij rookvrij. Er zijn allerlei gratis materialen beschikbaar om je verder te helpen. Kijk hiervoor op rookvrijegeneratie.nl.

Laat je inspireren door goede voorbeelden uit onze regio