Overslaan en naar de inhoud gaan
Over de GGD
Over de GGD

Over de GGD

“De GGD Brabant-Zuidoost streeft – onder regie van de gemeenten – door middel van preventie naar gezondheidswinst van alle inwoners, om zo een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van hun leven en zelfredzaamheid te vergroten. Wij zijn een proactieve, innovatieve en resultaatgerichte organisatie. Onze dienstverlening betreft gezondheid, preventie en snelle interventie, is professioneel en betrouwbaar en komt tot stand vanuit de wens van de klant en in dialoog met onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners”.

Dat is onze missie.

Het bewaken, beschermen en bevorderen van gezondheid is onze kerntaak. We streven ernaar dat al onze inwoners zo gezond mogelijk opgroeien en leven. Positieve gezondheid is de basis van ons handelen, want gezondheid is meer dan alleen niet-ziek-zijn.

Dit doen we in opdracht van  21 gemeenten in Zuidoost-Brabant met ruim 800 gemotiveerde professionals voor ruim 780.000 inwoners. We hebben aandacht voor mensen die meer hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze kwetsbaar zijn of zorg mijden. Daarbij werken we in onze regio samen met gemeenten en andere stakeholders zoals bijvoorbeeld huisartsen, welzijnsorganisaties, scholen, politie en zorginstellingen.

Onze beloften

De klant staat centraal en we werken samen vanuit het publieke belang.
We komen onze afspraken na en we communiceren helder, integer en respectvol.
We benutten kansen en spelen actief in op ontwikkelingen voor een gezondere samenleving.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Jeugdgezondheidszorg: het consultatiebureau, gezondheidsonderzoeken, voorlichting (op school), advies bij kinderziekten en vaccinaties tegen ziekten
Reisvaccinaties, beroepsvaccinaties of vaccinaties op maat
Advies en vragen over seks en gezondheid
Het melden van zorg en overlast voor iemand die hulp nodig heeft
Vragen en zorgen over infectieziekten zoals TBC, Hepatitis B, ziekte van Lyme en Q-koorts
Ambulancezorg.

Publieke gezondheid en ambulancezorg

De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet publieke gezondheid. Deze taak hebben zij bij de GGD belegd. Het bestuur van de GGD wordt daarom vertegenwoordigd door 21 wethouders die de portefeuille publieke gezondheid hebben.

Naast de uitvoering van de Publieke Gezondheid is GGD Brabant-Zuidoost ook verantwoordelijk voor de ambulancezorg.