Overslaan en naar de inhoud gaan
Over de GGD
Over de GGD

GGD BZO streeft naar gezondheidswinst!

‘Gezond zijn gunnen we iedereen’.  Dát is het uitgangspunt van al onze activiteiten.

We streven naar gezondheidswinst voor alle inwoners in de regio. We helpen mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en daarin zoveel mogelijk de eigen regie te voeren. Zo bewaken, beschermen en bevorderen wij de gezondheid van iedereen, met speciale aandacht voor kwetsbare mensen.

Het verhaal van de GGD

Onze missie en kernwaarden verwoorden we in ‘ons verhaal’ en in statements als ‘Gezondheid voorop’, ‘We zien jou’, ‘We zijn er voor jou’ en ‘We pakken aan’. Aangezien beelden meer zeggen dan woorden, beelden we ons verhaal uit in een krachtige organisatievideo:

Ons verhaal

‘Nog te vaak bepaalt de plaats van jouw wieg je gezondheid. Ook is het maken van gezonde keuzes écht niet altijd makkelijk. Wij maken ons hard voor jouw gezondheid. Want een eerlijke kans op een gezond leven, dat gunnen wij iedereen. Waar we kunnen, zetten we stappen. Grote en kleine.

Gezond zijn gaat over je goed voelen. Lichamelijk én geestelijk. Gezond zijn is veel meer dan niet-ziek zijn. Deelnemen, verbinden, veerkrachtig zijn en betekenis geven aan het leven. Wij helpen je hierbij, om gezondheidswinst te boeken.

We bewaken, beschermen en bevorderen gezondheid. We voorkomen ziekten en helpen bij vroegtijdige opsporing. Iedere dag opnieuw. En ben je in levensgevaar? Ook dan zijn we er. Want je hoeft het niet alleen te doen. Wij zijn er voor jou, voor alle inwoners in onze regio en voor de meest kwetsbaren een beetje meer’.

Onze kernwaarden

Met elkaar hebben we een aantal kernwaarden geformuleerd, die langzaam maar zeker steeds meer in ons DNA komen:

We stellen Gezondheid voorop!

We gunnen alle inwoners een gezond leven, dát is wat ons drijft. We zetten gezondheid voorop en maken juist daar impact. In de keuzes die we maken, de adviezen die we schrijven en de gesprekken die we voeren.

We zien jou

We zijn er voor velen, en voor de meest kwetsbaren een beetje meer. Jij staat op ons netvlies. We zien jou. We betrekken je het liefst bij de ontwikkeling van onze producten en diensten. We willen niet alleen voor je werken, maar mét je samenwerken. Daardoor kennen we je en weten we waar je behoefte aan hebt.

We zijn er voor jou

Je kunt bij ons gemakkelijk terecht met je vragen, zorgen of acute hulpvraag. Je krijgt van ons begrijpelijke en betrouwbare informatie en altijd de juiste zorg. Op locatie, aan de telefoon of online. We zijn er. Voor jou.

We pakken aan

We zijn doeners en steken de handen uit de mouwen. We denken goed na voordat we handelen. Creativiteit en humor helpen ons verder bij het vinden van oplossingen voor problemen. We zijn op de hoogte van nieuwe technieken en ontwikkelingen, richten ons graag op verbeteringen.

Onze beloften

De klant staat centraal en we werken samen vanuit het publieke belang.
We komen onze afspraken na en we communiceren helder, integer en respectvol.
We benutten kansen en spelen actief in op ontwikkelingen voor een gezondere samenleving.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Jeugdgezondheidszorg: het consultatiebureau, gezondheidsonderzoeken, voorlichting (op school), advies bij kinderziekten en vaccinaties tegen ziekten
Reisvaccinaties, beroepsvaccinaties of vaccinaties op maat
Advies en vragen over seks en gezondheid
Het melden van zorg en overlast voor iemand die hulp nodig heeft
Vragen en zorgen over infectieziekten zoals TBC, Hepatitis B, ziekte van Lyme en Q-koorts
Ambulancezorg.

Publieke gezondheid en ambulancezorg

De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet publieke gezondheid. Deze taak hebben zij bij de GGD belegd. Het bestuur van de GGD wordt daarom vertegenwoordigd door 21 wethouders die de portefeuille publieke gezondheid hebben.

Naast de uitvoering van de Publieke Gezondheid is GGD Brabant-Zuidoost ook verantwoordelijk voor de ambulancezorg.

GGD BZO werkt in opdracht van  21 gemeenten in Zuidoost-Brabant met ruim 800 gemotiveerde professionals voor ruim 780.000 inwoners. We hebben aandacht voor mensen die meer hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze kwetsbaar zijn of zorg mijden. Daarbij werken we in onze regio samen met andere stakeholders zoals bijvoorbeeld huisartsen, welzijnsorganisaties, scholen, politie en zorginstellingen.