Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersScholenNieuwe lessen voor lespakket ‘Je brein de baas!’

Nieuwe lessen binnen gratis lessenserie Je Brein de Baas!

Op 11 februari 2022 werd het vernieuwde en uitgebreide lespakket Je Brein de Baas! gepresenteerd in een uitgebreid webinar. ‘Je Brein de Baas!’ is een lespakket dat bestaat uit drie lessenseries om de mentale gezondheid van leerlingen op het voortgezet onderwijs te versterken.

Veel scholen willen aandacht besteden aan mentale gezondheid. Maar hoe? ‘Je Brein de Baas?!’ biedt drie lessenseries waarmee mentoren dit in hun klas zelf vorm kunnen geven. Leerlingen krijgen hierdoor meer inzicht in zichzelf en anderen. Ze krijgen woorden zodat ze daarover gemakkelijker kunnen praten en nieuwe ideeën hoe ze dingen aan kunnen pakken. De lessenseries zijn ontwikkeld door jeugdartsen en -verpleegkundigen, gezondheidsbevorderaars en psychologen samen met jongeren en docenten.

Het complete lespakket Je Brein de Baas! is kosteloos beschikbaar. Je ontvangt na aanmelding een mail met daarin de links naar alle materialen die nodig zijn om op een goede manier aan de slag te gaan. Je vindt er een uitgebreide handleiding, werkbladen en een handige powerpoint die je door elke lessenserie heen leidt. Daarnaast is er een brief voor ouders over dit lespakket. Daarmee kunnen zij de lessen op school ondersteunen.

Mocht je vragen hebben over het lespakket: we hebben op veelgestelde vragen al een aantal antwoorden gegeven. Mocht je antwoord er niet bij staan, mail dan naar jebreindebaas@ncj.nl zodat we je verder kunnen helpen.