Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersGeen onderdeel van een categorieStart Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen. Doe jij mee?

Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen van start  

Het coronavirus heeft onze samenleving twee jaar beheerst. Ook voor jongvolwassenen (16-25 jaar) heeft deze periode waarschijnlijk veel impact (gehad). Op verzoek van het ministerie van VWS gaan alle GGD’en in Nederland de invloed van corona op het welbevinden van jongvolwassenen inzichtelijk maken in de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen. De vragenlijst gaat onder andere in op thema’s als lichamelijke en mentale gezondheid, leefstijl, middelengebruik, weerbaarheid en eenzaamheid. Het onderzoek loopt van 21 april tot en met 8 juli 2022. 

Wat levert het onderzoek op?

De uitkomsten van de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen komen voor onze gemeenten in ieder geval beschikbaar op landelijk en op regionaal niveau. Als de respons hoog genoeg is kunnen we de resultaten ook aanbieden voor elke gemeente apart. Uiteraard hopen wij dat dat gaat lukken. Vanaf half mei hebben wij een eerste indruk van de respons. Daarna overleggen wij met alle gemeenten over eventuele aanvullende lokale wervingsactiviteiten. We verwachten de resultaten op gemeentelijk niveau dan in het eerste kwartaal van 2023.

Deelname aan de monitor

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en de antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 15 min. Meedoen met het onderzoek kan door te gaan naar www.pandemening.nl. Alle deelnemers maken kans op te gekke prijzen.

Help mee voor een hoge respons

Ken jij iemand uit de doelgroep jongvolwassenen tussen 16 en 25 jaar? Dan kun je helpen om de respons voor dit onderzoek in onze regio te verhogen. Want hoe hoger de respons hoe betrouwbaarder en uitgebreider de resultaten. Je kunt dit doen door:

Vragen en informatie

Hier lees je meer over het onderzoek, de voorwaarden over de winactie en de privacyverklaring. En je vindt er een lijst met veelgestelde vragen.
Voor vragen en overige informatie over het onderzoek kun je contact opnemen via onderzoek@ggdbzo.nl