Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersGGD pop-up expoGezondheidsbevordering expo
InwonersGGD pop-up expoGezondheidsbevordering expo

Gezondheidsbevordering & Onderzoek

“Nog eentje dan”

Noa, 18 jaar – Teddy, 19 jaar  

“Nog eentje dan! Zo gezellig zo’n avond op stap met een vriendin! Ja, stiekem gaan er best wat shotjes doorheen … Laatst hebben we nog voorlichting gekregen van de GGD in de klas. Ging ook even over alcohol. Misschien toch eens wat meer over lezen op www.jouwggd.nl. Dat is zo’n site waar je echt kei veel kunt vinden over gezondheid, seks, drugs en alcohol. 

Nora, 23 jaar

“Waarom staat dat geluid eigenlijk zo f*cking hard? Mag dat eigenlijk wel? Ik schreeuw me rot om een gesprek te voeren. En ik krijg steeds vaker last van een piep in mijn oren. Om gek van te worden! Ik begreep tijdens de introweek bij zo’n standje van de GGD dat ik veel kan voorkomen door oordoppen in te doen. Die ga ik toch maar eens ergens scoren …”  

Pieter (onderzoeker), Rabia (gezondheidsmakelaar) & Loes (gezondheidsconsulent)

“Continu adviseren wij gemeenten over gezondheidsbeleid en geven wij voorlichting, onder andere door middel van gastlessen. Dit doen wij bijvoorbeeld op scholen over gehoorschade, sexting, social media en positieve gezondheid. Als gezondheidsbevorderaars ondersteunen we bijvoorbeeld ook bij campagnes die gericht zijn op stoppen met roken. Als onderzoekers spelen we daarin ook een belangrijke rol. Wij voeren monitors en specifieke onderzoeken uit zodat wij gemeenten goed kunnen adviseren. Datagedreven beleid, op basis van feiten/gedegen onderzoek. Dat werkt.”   

Terug naar overzicht GGD pop-up expo

Lees meer over GGD onderzoek (GGD kompas) – Gemeenten