Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersGGD pop-up expoSeksuele gezondheid expoSeksuele gezondheid en Forensische geneeskunde expo
InwonersGGD pop-up expoSeksuele gezondheid expoSeksuele gezondheid en Forensische geneeskunde expo

Seksuele gezondheid & Forensische geneeskunde

“Was het niet gewoon mijn eigen schuld…”

Yasmina, 18 jaar

“Stom. Hoe kon ik zo stom zijn. Ik dacht: als ik het niet doe, vindt hij me vast niet meer leuk. Maar ik voelde me zo goor. Gelukkig had niemand het gezien. Ik schaamde me rot. Dit was gewoon mijn eigen stomme schuld. Dat dacht ik. Totdat ik het eindelijk durfde te bespreken bij de GGD …”

Roos, 52 jaar – verpleegkundige seksuele gezondheid

“Heb je iets meegemaakt op seksueel gebied dat niet oké was? En wil je daarover praten? Wij hebben hiervoor het Intimeet spreekuur. Dit is een gratis en laagdrempelig spreekuur. Je kunt bij ons terecht met allerlei vragen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Denk bijvoorbeeld aan vervelende ervaringen op school, werk, internet, seksuele intimidatie of seks tegen je wil in. Tijdens dit spreekuur kun je je vragen stellen en geven wij advies. We kunnen ook medische en psychische zorg in gang zetten. Maar bovenal zijn wij een luisterend oor voor elke leeftijd, in elke situatie, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jouw ervaring je niet je hele leven blijft achtervolgen.”

Annet, 54 jaar – forensisch arts   

“Wij ontmoeten inwoners op kwetsbare momenten in hun leven. Dit zijn bijvoorbeeld momenten waarbij ze iets heel heftigs hebben meegemaakt, zoals mishandeling of seksueel geweld. We leveren onder andere medische zorg voor arrestanten. Dit doen we in opdracht van de politie. We leveren voor hen ook forensische medische expertise door bloed af te nemen om te kijken of iemand onder invloed van alcohol en/of drugs is. Ook voeren we forensisch medisch onderzoek uit bij slachtoffers van seksueel geweld. Tot slot beschrijven we de letsels die mensen oplopen bij mishandelingen. Al deze onderzoeken kunnen plaatsvinden bij zowel volwassenen als kinderen.”

Terug naar overzicht GGD pop-up expo

Lees meer over Forensische geneeskunde

Lees meer over Seks en gezondheid