Overslaan en naar de inhoud gaan
Inwonershet bestuurAnne-Marijn de Wit benoemd tot nieuwe directeur Publieke Gezondheid GGD Brabant- Zuidoost per 1 april 2024

Anne-Marijn de Wit benoemd tot nieuwe directeur Publieke Gezondheid GGD Brabant- Zuidoost per 1 april 2024

Gezond zijn gunnen we iedereen!

Dat is waar alle GGD’ers in deze regio hard aan meewerken. Het creëren van gezondheidswinst staat bij ons voorop. En daarom zijn we ontzettend blij aan te kunnen kondigen dat we een nieuwe directeur mogen verwelkomen die zich hier met hart en ziel voor gaat inzetten. Op 20 december is Anne-Marijn de Wit benoemd tot nieuwe Directeur Publieke Gezondheid (DPG) van GGD Brabant-Zuidoost. Anne-Marijn volgt hiermee Ellis Jeurissen op. Ze gaat zich in de rol van DPG per 1 april inzetten om samen met alle gemeenten, organisaties, instellingen en collega GGD’en gezondheidswinst voor alle inwoners te creëren.  Tot 1 april is Thieu Smeets als ad interim directeur werkzaam.

Het algemeen bestuur van GGD Brabant Zuidoost ziet uit naar de samenwerking. Cathalijne Dortmans, voorzitter van het bestuur en wethouder Jeugd en Gezondheid gemeente Helmond:  “’Onze regio kent grote gezondheidsverschillen en onze missie is het om die te verkleinen. Met de komst van Anne-Marijn kunnen we verder bouwen aan een gezonde en vitale toekomst voor alle inwoners in onze regio. We wensen Anne-Marijn veel werkplezier, mooie ontmoetingen en succes toe.”

Anne-Marijn de Wit

Anne-Marijn de Wit werkt momenteel als directeur Zorg bij Stichting Oosterpoort.

“Ik kijk uit naar een goede en sterke samenwerking met alle medewerkers van de GGD en de GHOR. Waarbij we de komende periode de preventie akkoorden gaan vertalen naar de regio met een stevige verankering vanuit de GGD en in goede netwerksamenwerking met het sociaal en medisch domein. Ik verheug mij op de kennismaking met alle collega’s, het brede werkveld en de betrokkenheid van een rijk speelveld van netwerkpartners in de regio en daarbuiten. En dat allemaal gericht op het creëren van gezondheidswinst voor al onze inwoners.”