Homepagina > Informatie over > Seksuele gezondheid

Welkom bij het Centrum voor Seksuele Gezondheid

Beste klant,
In verband met de coronacrisis is onze dienstverlening tijdelijk aangepast:

Het maken van een reguliere soa-test afspraak is voorlopig niet mogelijk.
Is er sprake van een spoedgeval of ernstige klachten, bel 088 0031 569. Wij zijn van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 11.00 uur bereikbaar.
 
Voor vragen over PrEP kun je mailen naar prep@ggdbzo.nl. Voor overige vragen kun je mailen naar seksuelegezondheid@ggdbzo.nl.


Als je vragen hebt over seksualiteit of je wilt een onderzoek naar een seksueel overdraagbare aandoening (soa) dan kun je terecht bij het Centrum voor Seksuele Gezondheid van de GGD.

Vragen over anticonceptie, veilig vrijen en seksueel geweld kun je voorleggen aan een deskundige Sense-medewerker. Deze zal je advies of hulp geven of samen met jou kijken naar een verwijzing naar een specialistische hulpverlener. Wil je een soa-test laten doen? Bijvoorbeeld omdat je klachten hebt of omdat je zeker wilt zijn dat je geen soa hebt? Dan kun je een afspraak maken voor het spreekuur in Eindhoven of Helmond.

Wat kost het?

Het Sense-spreekuur is gratis voor jongeren tot 25 jaar. Voor bepaalde risicogroepen is soa-onderzoek gratis. De hulpverlening (volgens de landelijke ASG-regeling) is aanvullend aan de hulp van huisartsen. Mensen zonder klachten, die voor de zekerheid een soa-onderzoek willen, verwijzen wij daarom naar de huisarts.

 Links