Homepagina > Informatie over > Seksuele gezondheid

Welkom bij het Centrum voor Seksuele Gezondheid

Als je vragen hebt over seksualiteit of je wilt een onderzoek naar een seksueel overdraagbare aandoening (soa) dan kun je terecht bij het Centrum voor Seksuele Gezondheid van de GGD.

Vragen over anticonceptie, veilig vrijen en seksueel geweld kun je voorleggen aan een deskundige Sense-medewerker. Deze zal je advies of hulp geven of samen met jou kijken naar een verwijzing naar een specialistische hulpverlener. Wil je een soa-test laten doen? Bijvoorbeeld omdat je klachten hebt of omdat je zeker wilt zijn dat je geen soa hebt? Of wil je een hepatitis B vaccinatie? Dan kun je een afspraak maken voor het spreekuur in Eindhoven of Helmond.

Maak een afspraak voor het soa/sense spreekuur

Bel de soa/sense infolijn via tel. 0900-3696969 (€ 0,10 cpm, starttarief € 0,0454), bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. Je kunt aangeven dat je anoniem wilt blijven. De telefoniste stelt je enkele vragen om je te kunnen indelen bij het juiste spreekuur.

In Eindhoven zijn spreekuren op maandag, dinsdag en vrijdag. Op onze locatie in Helmond op dinsdag, woensdag en donderdag. De uitslag van een soa-onderzoek komt na ongeveer 10 werkdagen.

Wat kost het?

Het Sense-spreekuur is gratis voor jongeren tot 25 jaar. Voor bepaalde risicogroepen is soa-onderzoek (deels) gratis. De hulpverlening (volgens de landelijke ASG-regeling) is aanvullend aan de hulp van huisartsen. Mensen zonder klachten, die voor de zekerheid een soa-onderzoek willen, raden wij daarom aan om naar de huisarts te gaan.

Seksualiteit-0900-369-69-69.jpg

 Links