Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 02-06-2021 om 11:48 uur
Laatste update: 16-01-2024 om 7:58 uur

Bescherm jezelf tegen hepatitis B

Hepatitis B is een ontsteking van de lever die ontstaat door besmetting met het hepatitis B-virus. Besmetting kan plaatsvinden van moeder op kind bij de geboorte, door onveilige seks of contact met besmet bloed. Vaccinatie kan hepatitis B voorkomen. Ben je een man en heb je seks met mannen? Of ben je een sekswerker? Maak dan een afspraak voor een gratis vaccinatie. 

Hoe maak je een afspraak?

 


Waarom een hepatitis B vaccinatie?

Hepatitis B komt voor in bloed, sperma en voorvocht. Deze ernstige soa is veel besmettelijker dan hiv. Een infectie met hepatitis B kan leiden tot ernstige leverziekte. In ongeveer tien procent van de gevallen is hepatitis B chronisch. Na drie prikken ben je levenslang beschermd. Als sekswerker krijg je deze vaccinatie gratis en als man die seks heeft met mannen. 

Meer informatie?

Ga naar de website van Soa Aids Nederland.

 • Hepatitis-B vaccinatie. Hoe werkt het?

  Hepatitis B vaccinatie voor mannen die seks hebben met mannen

  Hepatitis B is een ontsteking van de lever die ontstaat door besmetting met het hepatitis B-virus. Besmetting kan plaatsvinden van moeder op kind bij de geboorte, door onveilige seks of contact met besmet bloed. Vaccinatie kan hepatitis B voorkomen.

  Waarom vaccineren?

  Hepatitis B komt voor in bloed, sperma en voorvocht. Deze ernstige soa is veel besmettelijker dan hiv. Een infectie met Hepatitis B kan leiden tot ernstige leverziekte. In ongeveer 10% van de gevallen is Hepatitis B chronisch. Je kan je beschermen met 3 vaccinaties.

  Hoe werkt een hepatitis B-vaccinatie?