Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 02-06-2021 om 09:54 uur
Laatste update: 31-08-2022 om 12:54 uur

Liefde en seks

Je kan bij ons terecht met al je vragen over seks, verliefdheid, liefde, seksuele voorkeur, veilig vrijen, anticonceptie en alles wat daarbij komt kijken. Voor iedereen onder de 25 jaar. Mail ons! Dan bellen of mailen we jou later om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.

Sense

Op de website sense.info vind je alle informatie over seks, liefde, veilig vrijen, anticonceptie en seksuele diversiteit.  

Van A tot Z

Aftrekken, bevruchting, liefdesverdriet, transitie, voorhuid, zwellichamen……
Zoek het op in het seks ABC op sense.info.

 • Ben ik al besmettelijk?

  Als je een soa hebt opgelopen, kan het enige tijd duren voordat je deze infectie met een test kan aantonen. Deze periode duurt soms dagen, weken tot maanden. In deze periode kun je wel al besmettelijk zijn. Voor een test voor chlamydia of Gonorroe moet er minstens 2 weken tussen het laatste sekscontact en de afspraak zitten. 

 • Wat zijn de kosten voor een soa-test?

  Een soa-test bij de GGD is gratis. We hebben helaas niet voldoende plek voor iedereen.  Het kan zijn dat we je naar de huisarts verwijzen. Hoeveel geld het bij de huisarts kost, ligt aan de soort soa-test en je zorgverzekering. Vraag je huisarts naar de tarieven.​​ 

 • Ik ben ongesteld tijdens de soa-test, is dat een probleem?

  Ben jij op het moment van de test ongesteld? Ook wanneer je menstrueert, kan de afspraak voor de soa-test gewoon doorgaan. Dit heeft geen invloed op de uitslag van de soa test. 

 • Kan ik ook een soa-zelftest doen?

  Wil je liever anoniem blijven? Heb je geen klachten? Heb je geen partnerwaarschuwing ontvangen? Check dan of je de GGD Soa zelftest kunt bestellen.  

  Of doe vooraf de Advies.chat van Soa Aids Nederland zodat je weet welke test je moet bestellen.  Alle informatie over betrouwbare thuistesten  vind je ook op de site van Soa Aids Nederland.

 • Wanneer krijg ik de uitslag van de soa-test?

  De uitslag krijg je meestal binnen vijf werkdagen telefonisch, per sms of via e-mail. Is er een behandeling nodig? Dan krijg je een afspraak op de GGD, meestal voor een antibioticakuur.