Publicatiedatum: 02-06-2021 om 11:48 uur
Laatste update: 04-11-2021 om 10:19 uur

Sekswerkers

Werken in de seksbranche houdt in dat je veel seksuele contacten hebt. Daarmee is de kans groter om een soa op te ​lopen. Een condoom beschermt niet volledig tegen soa’s als herpes genitalis of genitale wratten. Bovendien kan een condoom kapot gaan of afglijden. Daarom is het verstandig om je regelmatig op soa’s en hiv te laten onderzoeken en je gratis te laten vaccineren tegen hepatitis B.

Is seks je werk?

Maak dan minstens twee keer per jaar een afspraak voor een soa-test. Ook als je geen klachten hebt is het belangrijk om jezelf te controleren.

Ben je nog niet gevaccineerd tegen hepatitis B?

Dit kan gratis bij de GGD. Bel ons voor een afspraak 088 368 7600.

Inloopspreekuur voor sekswerkers: zonder afspraak, gratis en anoniem

We hebben soa-spreekuren voor vrouwelijke en mannelijke sekswerkers waar je je gratis kunt laten testen en vaccineren tegen Hepatitis B.

 • Inloopspreekuur voor Soa-test, hepatitis B vaccinatie, anticonceptie advies
  Elke dinsdagmiddag van 13:00 – 16:00 op locatie Baekelandplein 13 in Eindhoven voor sekswerkers die op het plein werken.
  Elke donderdagmiddag van 13.30-tot 16.30 bij de GGD, Clausplein 10 in Eindhoven.
  Let op: op donderdagmiddag 11 november start het inloopspreekuur om 15.00 uur tot 16.30 uur.
 • Inloopspreekuur prostitutiebasiszorg
  Hier kun je zonder afspraak terecht voor een soa controle en met vragen over je gezondheid, werken in loondienst, werken voor jezelf of uitkeringen.
 • GGD en Terecht
  Samen met Terecht adviseren wij je tijdens ons inloopspreekuur over verblijfsvergunningen, huisvesting, geldzaken en hulp bij het stoppen met de prostitutie. Alle sekswerkers kunnen bij ons terecht.

Meer informatie voor sekswerkers

Alles over sekswerk vind je op de website Prostitutie.nl.

Anoniem vragen stellen over sekswerk, veilig werken, veilig afspreken? Mail naar info@prostitutie.nl. Zij behandelen alle e-mails vertrouwelijk.