Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 02-06-2021 om 11:48 uur
Laatste update: 30-10-2023 om 8:30 uur

Sekswerkers

Werken in de seksbranche houdt in dat je veel seksuele contacten hebt. Daarmee is de kans groter om een soa op te ​lopen. Een condoom beschermt niet volledig tegen soa’s als herpes genitalis of genitale wratten. Bovendien kan een condoom kapot gaan of afglijden. Daarom is het verstandig om je regelmatig op soa’s en hiv te laten onderzoeken en je gratis te laten vaccineren tegen hepatitis B.

Is seks je werk?

Maak dan minstens twee keer per jaar een afspraak voor een soa-test. Ook als je geen klachten hebt is het belangrijk om jezelf te controleren.

Ben je nog niet gevaccineerd tegen hepatitis B?

Dit kan gratis bij de GGD. Bel ons voor een afspraak 088 0031 344.

Inloopspreekuur voor sekswerkers: zonder afspraak, gratis en anoniem

We hebben soa-spreekuren voor vrouwelijke en mannelijke sekswerkers waar je je gratis kunt laten testen en vaccineren tegen Hepatitis B.

 • Inloopspreekuur voor Soa-test, hepatitis B vaccinatie, anticonceptie advies
  Elke laatste dinsdagmiddag van de maand, van 13:00- 16:00 op locatie Baekelandplein 13 in Eindhoven voor sekswerkers die op het plein werken.
  Elke donderdagmiddag van 13:30- 16:30 bij de GGD, Clausplein 10 in Eindhoven.

 • Inloopspreekuur prostitutiebasiszorg
  Hier kun je zonder afspraak terecht voor een soa controle en met vragen over je gezondheid, werken in loondienst, werken voor jezelf of uitkeringen.
 • GGD en Terecht
  Samen met Terecht adviseren wij je tijdens ons inloopspreekuur over verblijfsvergunningen, huisvesting, geldzaken en hulp bij het stoppen met de prostitutie. Alle sekswerkers kunnen bij ons terecht.

Monkeypox (apenpokken)

Monkeypox (apenpokken) is een virusinfectie die zich op dit moment door Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar het is wel erg vervelend. Monkeypox verspreidt zich het makkelijkst via intensief huid-op-huidcontact. Denk aan intiem contact als zoenen, vrijen en seks.

Meer informatie voor sekswerkers