Soa spreekuur

Stelletje omhelst elkaar

Vermoed je dat je een soa hebt opgelopen? Neem dan contact op met de GGD en laat je onderzoeken. Dit kan ook anoniem.

Door een uitstrijkje en/of bloedafname (bij mannen ook urine) kunnen we bepalen of je een soa hebt opgelopen. De uitslag van het onderzoek is na ongeveer tien werkdagen bekend. De meeste soa's zijn vrij eenvoudig te behandelen als ze tijdig gesignaleerd worden. Afhankelijk van je situatie kan het zijn dat slechts beperkt soa-onderzoek (alleen chlamydia) nodig is. Dit bespreken we met je tijdens je bezoek.

Hiv-test

Vermoed je dat je wellicht met het hiv-virus besmet bent? Neem dan contact op met het afsprakenbureau van de GGD via 0900-3696969. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk of u in aanmerking komt voor een consult bij de GGD.

Voorafgaand aan de test geeft de sociaal verpleegkundige informatie over de test zelf en de voor- en nadelen van het testen. De uitslag van de test wordt persoonlijk gegeven en nooit aan derden verstrekt. Bij een hiv-test wordt een buisje bloed afgenomen en onderzocht op de aanwezigheid van antistoffen. De uitslag van de test is na ongeveer tien werkdagen bekend. Wanneer uit de test blijkt dat je seropositief bent, kan de sociaal verpleegkundige of arts van de GGD informatie geven over alle mogelijkheden die er zijn voor verdere hulp.

Spreekuur

Je kunt op spreekuur komen in Helmond of Eindhoven. Maak een afspraak via tel 0900-3696969 (€ 0,10 per minuut, starttarief € 0,0454), bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. Als je alleen een hiv-test wenst en geen soa-onderzoek, vermeld dat dan. Ook voor hepatitis B-vaccinaties kun je bij de GGD terecht.

Wat kost het?

Voor sommige groepen is soa-onderzoek gratis. Ben je jonger dan 25 jaar, dan kun je altijd gratis bij ons terecht. Als je ouder bent, kan het zijn dat we je doorverwijzen naar de huisarts.

Link naar maak een afspraak