Soa spreekuur

​Beste klant,

In verband met de coronacrisis is onze dienstverlening tijdelijk aangepast:

Het maken van een reguliere soa-test afspraak is voorlopig niet mogelijk.

Heb je een officiële partnerwaarschuwing (een waarschuwing via www.partnerwaarschuwing.nl), heb je soa-gerelateerde klachten of ben je een sekswerker? Bel dan 088 0031 569. Bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 11.00 uur. 

Ook voor het maken van een vervolgafspraak voor hepatitis-b vaccinatie kun je bellen met 088 0031 569.

Ook verwijst de GGD je naar de soa-poli online of naar je eigen huisarts. Meer informatie vind je ook op de website van Soa Aids Nederland.
 
Voor vragen over PrEP kun je mailen naar prep@ggdbzo.nl. Voor overige vragen kun je mailen naar seksuelegezondheid@ggdbzo.nl.

Vermoed je dat je een soa hebt opgelopen? Neem dan contact op met de GGD en laat je onderzoeken. Dit kan ook anoniem.

Door een uitstrijkje en/of bloedafname (bij mannen ook urine) kunnen we bepalen of je een soa hebt opgelopen. De uitslag van het onderzoek is na ongeveer tien werkdagen bekend. De meeste soa's zijn vrij eenvoudig te behandelen als ze tijdig gesignaleerd worden. Afhankelijk van je situatie kan het zijn dat slechts beperkt soa-onderzoek (alleen chlamydia) nodig is. Dit bespreken we met je tijdens je bezoek.

Hiv-test

Vermoed je dat je wellicht met het hiv-virus besmet bent? Neem dan contact op met de GGD via 088 0031 569. Bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 9.00- en 11.00 uur.

Wanneer uit de test blijkt dat je seropositief bent, kan de sociaal verpleegkundige of arts van de GGD informatie geven over alle mogelijkheden die er zijn voor verdere hulp.


Wat kost het?

Voor sommige groepen is soa-onderzoek gratis. Ben je jonger dan 25 jaar, dan kun je altijd gratis bij ons terecht. Als je ouder bent, kan het zijn dat we je doorverwijzen naar de huisarts.