Homepagina > Jongeren > Vaccinaties > Meningokokken prik

Meningokokken prik

Meningokokkenziekte is een ernstige ziekte die je krijgt van een bacterie, de meningokok. Van deze bacterie bestaan meerdere typen. De typen A, C, W en Y zijn de bekendste. In het jaar dat je 14 wordt, krijg je een vaccinatie aangeboden tegen meningokokkenziekte. Met deze prik kun je zelf niet meer ziek worden én kun je anderen niet meer besmetten.

Vaccinaties september 2020
In september krijgen alle jongeren (geboren in 2006), die in het voorjaar geen prik hebben gehaald nog een keer een uitnodiging. Behoor jij tot deze groep? Dan ontvang je automatisch een uitnodiging. Kun je echt niet komen op de aangegeven datum? Of heb je koorts op de dag van de prik? Dan krijg je een nieuwe uitnodiging in het voorjaar. Je hoeft dit niet door te geven. 

Let op:  In verband met de coronamaatregelen vragen we uitdrukkelijk om alléén te komen op de datum en tijdstip van de uitnodging. Hiermee voorkomen we wachtrijen rond bepaalde tijden. Bij verhindering voor de afspraak, krijg je een nieuwe uitnodiging in het voorjaar 2021. Je hoeft daarvoor geen contact met ons op te nemen. Wij dragen een mondkapje tijdens de afspraak en we vragen je om ook een mondkapje mee te brengen en te dragen. 

Heb je een vraag?
• Kijk eerst bij veel gestelde vragen op de website van het RIVM.
• Staat jouw vraag of antwoord hier niet tussen? Neem dan contact op met ons via dit contactformulier of bel naar 088 0031 400. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Heb je vragen over de meningokokken prik en het coronavirus? Kijk dan bij de meest gestelde vragen.