Homepagina > Jongeren > Vaccinaties > Meningokokken prik

Meningokokken prik

Meningokokkenziekte is een ernstige ziekte die je krijgt van een bacterie, de meningokok. Van deze bacterie bestaan meerdere typen. De typen A, C, W en Y zijn de bekendste. In het jaar dat je 14 wordt, krijg je een vaccinatie aangeboden tegen meningokokkenziekte. Met deze prik kun je zelf niet meer ziek worden én kun je anderen niet meer besmetten.

Vaccinatiecampagne
De volgende vaccinatiecampagne start in het voorjaar van 2021. Kom je in aanmerking voor de vaccinatie , dan ontvang je vanzelf een uitnodiging.  

Heb je een uitnodiging ontvangen voor de vaccinatie in sporthal De Braak in Helmond op 31 mei, 1 of 2 juni? 

Wellicht heb je al gehoord dat er vanaf 12 mei een GGD-coronatestlocatie is gevestigd in sporthal De Braak. Uiteraard is deze coronatestlocatie gesloten op de drie dagen waarop we jullie hier vaccineren. Wij zorgen voor een veilige omgeving.  Zoals altijd zullen wij dagelijks de ruimte grondig ontsmetten en luchten. Je kunt dus veilig een prik komen halen. Graag tot dan!


Heb je een vraag?

• Kijk eerst bij veel gestelde vragen op de website van het RIVM.
• Staat jouw vraag of antwoord hier niet tussen? Neem dan contact op met ons via dit contactformulier of bel naar 088 0031 400. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Heb je vragen over de meningokokken prik en het coronavirus? Kijk dan bij de meest gestelde vragen.