Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersLekker Boeiend!Waar kan ik terecht?
InwonersLekker Boeiend!Waar kan ik terecht?
Publicatiedatum: 26-08-2021 om 05:01 uur
Laatste update: 12-10-2023 om 14:35 uur

Waar kan ik terecht?

Heb je behoefte aan een gesprek over je gevoelens? Maak jij je zorgen over een vriend of vriendin? Wil je weten waar je in de buurt LHBTIQ+ jongeren kunt ontmoeten? Blijf niet alleen zitten met je vragen! Je kunt namelijk op verschillende plekken terecht.

Ik ben op zoek naar hulp

Als je ergens mee zit, lucht het vaak op om met iemand te praten. Dit kun je doen met iemand die je kent, maar ook met een hulpverlener. Zo kun je altijd terecht bij jouw huisarts voor een gesprek. Ga je liever anoniem in gesprek? Dat kan online via Sense.info via de chat of telefoon. Op de website Iedereenisanders.nl staat meer informatie over hulp zoeken.

Anderen ontmoeten

Woon je in de buurt van Eindhoven of Helmond? Dan zijn er ook verschillende organisaties waar je terecht kunt voor een goed gesprek of om andere LHBTIQ+ jongeren te ontmoeten:

    COC Eindhoven en Stichting Outway hebben buddy’s die je kunnen helpen met problemen, het uitvogelen van je gevoel, uit de kast komen of het maken van nieuwe vrienden. Heb je hier behoefte aan? Neem eens contact op!

    Je bent niet alleen

    Sommige LHBTIQ+ jongeren voelen zich somber of eenzaam. Weet dat je niet alleen bent! Gelukkig zijn er steeds meer mensen die openlijk uitkomen voor hun seksuele voorkeur. Zo ook YouTubers Ericos, Nikkie de Jager en Linda de Munck​