Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 05-10-2021 om 01:58 uur
Laatste update: 02-09-2022 om 11:51 uur

Alles over gezondheid voor jongeren op JouwGGD

Jongeren maken grote lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkelingen door en zoeken daarom dagelijks naar informatie over onderwerpen die hen bezighouden. Verliefd zijn, seksualiteit, eenzaamheid, vaccineren, lichamelijke ontwikkeling. Dan is er JouwGGD.  Hier vinden jongeren betrouwbare informatie over onderwerpen zoals gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, genotmiddelen en media. En zij kunnen via de anonieme chat al hun vragen stellen. Geen vraag is te gek.

Contact en chat

Jaarlijks bezoeken meer dan 1 miljoen jongeren JouwGGD.nl. Voor de ene jongere is het vinden van informatie op de website voldoende. Anderen vinden het prettig om persoonlijk contact te hebben met een professional. Dat kan via de chat. Iedere werkdag zitten jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen klaar tussen 14.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 18.00 tot 20.00 uur. Een vraag stellen via het forum of e-mail is ook mogelijk. JouwGGD.nl is ook te volgen. Dat kan via Facebook en Instagram.

Jongerenadviseurs

De informatie op JouwGGD wordt geschreven door een redactie van deskundigen of Opvoedinformatie NL en gecheckt door kennisinstituten. Daarnaast maakt JouwGGD gebruik van ‘jongerenadviseurs’. Dit zijn jongeren die bijvoorbeeld filmpjes, strips of blogs maken over de ervaringen van jongeren met een bepaald thema. Ook voorzien ze de informatieve teksten voor de site van commentaar, of schrijven ze zelf teksten.