Overslaan en naar de inhoud gaan

Borstvoeding

Borstvoeding geven lukt meestal vanzelf, maar soms heb je wat extra hulp of  tips nodig. Een lactatiekundige is gespecialiseerd in het ondersteunen van borstvoeding. Zij biedt hulp bij aanleggen, melkproductie, kolven, niet genoeg groeien, combinatie met werken, maar ook bij ziekte van de baby of moeder. Al tijdens je zwangerschap ben je welkom om een voorlichtingsavond te bezoeken of een consult af te nemen ter voorbereiding. Verloopt de borstvoeding anders dan je gehoopt had? Ook dan zijn wij bereikbaar voor telefonische ondersteuning, een huisbezoek bij je thuis tijdens en na het kraambed, of een consult op het spreekuur. We luisteren naar je, analyseren je situatie, observeren een voeding en geven een bij jou passend advies.

 

Heb je een vraag over borstvoeding? Het JGZ-adviesteam is per telefoon (gratis) bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 – 17:00. Zij kunnen je indien nodig doorverwijzen naar de lactatiekundige. De lactatiekundige neemt dan binnen 24 uur contact met je op. Let op: aan een (telefonisch) consult met de lactatiekundige zijn kosten verbonden.

Vergoedingen lactatiekundige zorg

Mocht blijken dat je specifieke lactatiekundige zorg nodig hebt of wenst, dan kunnen we je dit bieden. Dit kan vergoed worden vanuit je eigen aanvullende zorgverzekering. Check je zorgpolis, voor de hoogte van deze vergoeding. In sommige gevallen,  vraagt een verzekeraar je om een verwijzing. Steeds meer verzekeraars bieden ook een kolfvergoeding.