Overslaan en naar de inhoud gaan

Borstvoeding

Borstvoeding geven lukt meestal vanzelf, maar soms heb je wat extra hulp of  tips nodig. Een lactatiekundige is gespecialiseerd in het ondersteunen van borstvoeding. Zij biedt hulp bij aanleggen, melkproductie, kolven, niet genoeg groeien, combinatie met werken, maar ook bij ziekte van de baby of moeder. Al tijdens je zwangerschap ben je welkom om een voorlichtingsavond te bezoeken of een consult af te nemen ter voorbereiding. Verloopt de borstvoeding anders dan je gehoopt had? Wij zijn dan ook bereikbaar voor telefonische ondersteuning, een huisbezoek bij je thuis tijdens en na het kraambed of een consult op het spreekuur. We luisteren naar je, analyseren je situatie, observeren een voeding en geven een bij jou passend advies.

 

Wij zijn per telefoon bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 – 14:00 en in weekenden en feestdagen tussen 10:00 – 12:30.

Vergoedingen lactatiekundige zorg

Lactatiekundige zorg kan vergoed worden vanuit je eigen aanvullende zorgverzekering. Lees dus je eigen polis door; voor de hoogte van de vergoeding en soms wordt een verwijzing gevraagd. Er zijn  steeds meer verzekeraars die  ook een kolfvergoeding geven.

Spreekuur locaties