Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersGezondheidsbevorderingBuurthuis Aan de Meet 1e buurthuis in Eindhoven met Topprestatiebadge

Buurthuis Aan de Meet krijgt JOGG-Teamfit Topprestatiebadge

Woensdag 6 september ontving buurthuis Aan de meet in Eindhoven de JOGG-Teamfit Topprestatiebadge Voeding. Wethouder Maes van Lanschot overhandigde deze badge samen met JOGG-Teamfit coach Irene Walk. JOGG is een netwerk dat de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder wil maken.

JOGG-Eindhoven: omgeving gezonder maken voor jongeren van 0 tot 19 jaar

Het netwerk JOGG-Eindhoven bestaat naast de gemeente en GGD Brabant-Zuidoost uit scholen, kinderopvangen, jongerenwerkers, maatschappelijk werkers, huisartsen, fysiotherapeuten, jeugdverpleegkundigen en bedrijven. Samen werken we aan het doel om de omgeving van jongeren van 0 tot 19 jaar (thuis, school, buurt, sport en media) gezonder te maken. Daarbij ligt de focus op gezond eten, water drinken en genoeg bewegen. Goede initiatieven belonen we met de JOGG-Teamfit Topprestatiebadge.

Buurthuis Aan de meet krijgt Topprestatiebadge

Het buurthuis Aan de meet verdient als 1e buurthuis in Eindhoven de Topprestatiebadge omdat het in alle opzichten een gezonde locatie is. Veel verenigingen maken gebruik van de accommodatie, van de handboogschietvereniging tot zangkoren, bridgeclubs, buurtverenigingen etc.

Dit buurthuis maakt de gezondere keuze makkelijker, onder andere door deze op een aantrekkelijke manier te presenteren. Vrijwilligers Sarina en Ger brengen de buurt bij elkaar, onder andere met de activiteit Samen eten, waarbij de focus ligt op lekker, gezond en samen eten. Verder is er voor iedereen persoonlijke aandacht, ze weten wat er thuis speelt bij de bezoekers en hoe ze er mentaal voor staan.

Buurthuis Aan de Meet: van harte gefeliciteerd en ga zo door!

Wil jij ook aan de slag voor een gezondere leefomgeving van kinderen en jongeren?

Meld je aan via jogg-teamfit.nl/doe-mee. Een van de JOGG-Teamfit coaches komt graag langs voor een eerste adviesgesprek.