Homepagina > Partners > Gemeenten > Gezondheid, milieu en veiligheid

Gezondheid, milieu en veiligheid

vrouw kijkt naar buiten

Hoe gaat u om met inwoners die ongerust zijn over mogelijke gezondheidsrisico’s van UMTS- of GSM-zendmasten? Of die denken dat er in hun wijk meer ziekten voorkomen doordat ze dicht bij een fabriek of een snelweg wonen? En hoe zorgt u bij de ontwikkeling van plannen voor een nieuwe woonwijk dat de leefomgeving zo gezond mogelijk is?

Team Gezondheid, Milieu & Veiligheid GGD’en Brabant/Zeeland kent de juiste aanpak. Team GMV is onderdeel van de GGD’en in Brabant en Zeeland. De GGD’en hebben hun krachten gebundeld in het bureau om slagvaardig en efficiënt te kunnen werken.

Waarom team GMV?

U krijgt een onpartijdig en deskundig advies. Daarnaast hebben wij een groot netwerk waardoor we altijd over de meest actuele inzichten en wetenschappelijke kennis beschikken.

Wanneer schakelt u ons in?

Dat kan als er vragen zijn bij u of bij inwoners over milieuonderwerpen en bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan binnenmilieu, luchtverontreiniging, geluid, eikenprocessierups, straling, klimaatverandering en bodem.

U kunt ons ook al vanaf de start vragen om mee te denken bij nieuwe ontwikkelingen. Bijvoorbeeld bij de aanleg van wegen, intensieve veehouderij, nieuwbouw of renovatie van woonwijken, scholen of bedrijventerreinen. ​

Meer informatie

Tijdens kantoortijden zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 0900-3686868 (lokaal tarief). U kunt ons ook altijd mailen op: milieu@ggdgmv.nl.