Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalStarten met de Gezonde school-aanpak
Publicatiedatum: 27-09-2022 om 10:05 uur
Laatste update: 29-09-2022 om 8:44 uur

Starten met de Gezonde school-aanpak, zo doe je dat!

Van toetsstress en andere zorgen bespreken tot het stimuleren en organiseren van extra sportactiviteiten: veel onderwijsprofessionals doen al verschillende dingen die goed zijn voor de fysieke en mentale gezondheid van hun leerlingen of studenten. Waar begin je als je van jouw school een Gezonde School wil maken? En hoe zorg je voor blijvend effect?

Hoe de Gezonde School-aanpak helpt

Elke stap naar een gezondere leefstijl vraagt om een inspanning. Je wilt dus niet dat dat voor niets is geweest. De gezonde school-aanpak is er voor een effectieve en blijvende impact op de gezondheid van leerlingen en studenten. Je kunt met de Gezonde School-aanpak werken door een stappenplan te volgen. Zo ben je er zeker van dat je aan al het nodige denkt voor de langere termijn. Het proces is namelijk al uitgedacht en de bijbehorende tools maken het werk een stuk gemakkelijker en efficiënter.

In zes stappen kun je de hele Gezonde School-aanpak uitvoeren. Dat doe je samen met collega’s, de leerlingen of studenten, ouders en verzorgers. Je kunt ook met andere partijen samenwerken, zoals sportverenigingen, de gemeente, de kinderopvang en de wijkpolitie.

Meer informatie