ProfessionalTechnische hygiënezorgHygiëne bij evenementen
ProfessionalTechnische hygiënezorgHygiëne bij evenementen
Publicatiedatum: 12-07-2021 om 09:50 uur
Laatste update: 20-05-2022 om 12:56 uur

Hygiëne bij evenementen

Organiseer je een evenement? Informeer dan bij jouw gemeente of een vergunning nodig is. De gemeente toetst jouw vergunningaanvraag op onder andere veiligheid en gezondheid en vraagt advies aan de GHOR over de inzet van de medische hulpverlening en technische hygiënezorg.

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 – 17:00.

Hygiënemaatregelen

Heb jij voor jouw evenement tijdelijke voorzieningen nodig zoals water, sanitair en catering? Dan zijn hygiënemaatregelen erg belangrijk. Voor een optimale hygiëne is het niet alleen belangrijk dat jouw medewerkers weten hoe ze moeten werken, maar ook waarom ze dat moeten doen. Op die manier houd je de overdracht van schadelijke micro-organismen zo beperkt mogelijk.

Controle en advies

Afhankelijk van het soort evenement en het aantal bezoekers dat je verwacht, kan de gemeente de tijdelijke voorzieningen laten controleren door het team technische hygienezorg van de GGD Brabant-Zuidoost.

Veelgestelde vragen van een onderwerp categorie

 • Heb je vragen, twijfels of zorgen over de coronavaccinatie?

  Niemand vindt het leuk, blijf wel praten. Ga bijvoorbeeld in gesprek met onafhankelijke zorgprofessionals via 0800 7707 707, meer informatie vind je op vragenovercorona.nl.

  Heb je vragen over jouw persoonlijke vaccinatiegeschiedenis en de coronavaccinatie? Neem dan contact op met je zorgverlener, of bel de Vaccinatie Twijfel Telefoon via 088 7555 777.

  Op deze websites vind je meer informatie:

 • Waar krijg ik de herhaalprik?

  • 60+ers krijgen de uitnodiging van het RIVM 3 maanden na hun booster. 60+ers krijgen de herhaalprik op de vaccinatielocatie Eindhoven of Helmond.
  • 60+ers die om medische reden niet mobiel zijn, kunnen via de huisarts aanvragen om thuis te worden geprikt.
  • Bewoners van instellingen worden gevaccineerd door de eigen medische dienst. Bewoners van instellingen zonder medische dienst worden gevaccineerd door de GGD.
  • Volwassenen met het syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. Zij krijgen de prik bij hun instelling of op de vaccinatielocatie Eindhoven of Helmond.
 • Wie krijgt de herhaalprik tegen corona?

  • Inwoners van 60 jaar en ouder (en inwoners die in 2022 60 jaar worden)
  • Bewoners van verpleeghuizen
  • 18+ inwoners met het syndroom van Down
  • 18+ immuungecompromitteerden.

  Mensen in deze doelgroep lopen volgens de Gezondheidsraad een groter risico op ernstige ziekte na een besmetting. Zeker nu de samenleving steeds verder opengaat. Bovendien is volgens de Gezondheidsraad de bescherming van de booster het meest afgenomen bij de mensen die vroeg aan de beurt waren in de boostercampagne.

 • Waarom 3 maanden interval tussen herhaalprik en besmetting?

  Na een coronabesmetting krijg je de herhaalprik tegen corona pas minstens 3 maanden na je besmetting. Want jouw afweersysteem is door de besmetting al actief geweest.
  Dezelfde wachttijd geldt ook tussen de boosterprik en de herhaalprik tegen corona. Want door de boosterprik heeft je afweersysteem een oppepper gekregen.

  De werking van de coronaprikken is steeds hetzelfde en bovendien zorgt elke herhaalprik ervoor dat de kwaliteit van het afweersysteem verbetert.

 • Wat is het verschil tussen quarantaine en isolatie?

  Lees wat de verschillen tussen quarantaine en isolatie zijn op de website van het RIVM.

  Of bekijk hier het uitlegfilmpje.