ProfessionalTechnische hygiënezorgHygiëne bij evenementen
ProfessionalTechnische hygiënezorgHygiëne bij evenementen
Publicatiedatum: 12-07-2021 om 09:50 uur
Laatste update: 26-08-2021 om 10:56 uur

Hygiëne bij evenementen

Organiseer je een evenement? Informeer dan bij jouw gemeente of een vergunning nodig is. De gemeente toetst jouw vergunningaanvraag op onder andere veiligheid en gezondheid en vraagt advies aan de GHOR over de inzet van de medische hulpverlening en technische hygiënezorg.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 17:00.

Hygiënemaatregelen

Heb jij voor jouw evenement tijdelijke voorzieningen nodig zoals water, sanitair en catering? Dan zijn hygiënemaatregelen erg belangrijk. Voor een optimale hygiëne is het niet alleen belangrijk dat jouw medewerkers weten hoe ze moeten werken, maar ook waarom ze dat moeten doen. Op die manier houd je de overdracht van schadelijke micro-organismen zo beperkt mogelijk.

Controle en advies

Afhankelijk van het soort evenement en het aantal bezoekers dat je verwacht, kan de gemeente de tijdelijke voorzieningen laten controleren door het team technische hygienezorg van de GGD Brabant-Zuidoost.

Veelgestelde vragen van een onderwerp categorie

 • Waarom heb ik (nog) geen uitnodigingsbrief van het RIVM voor mijn (booster)prik ontvangen?

  Je ontvangt een uitnodigingsbrief van het RIVM voor je boosterprik als je aan de beurt bent. Het kan alleen even duren voordat je de brief krijgt na de online oproep. Maar je hebt de brief niet nodig als je online een afspraak maakt: als je geboortejaar aan de beurt is, kun je direct zonder brief gewoon online een afspraak maken via www.planjeprik.nl. Alleen als je telefonisch je afspraak wilt plannen, heb je de uitnodigingsbrief nodig.

 • Hoe kom ik aan een vaccinatiebewijs als ik geprikt ben door de huisarts?

  De huisarts is verantwoordelijk voor de juiste en tijdige registratie van je boostervaccinatie. Dit moet binnen 2 weken gebeuren. Het kan dus uiterlijk 2 weken duren voordat je zelf de vaccinatie kan uploaden in de CoronaCheck-app.

   

 • Moet ik mijn afspraak bij de GGD zelf afzeggen als ik door de huisarts ben geprikt?

  Nee dat hoef je niet zelf te doen. Als je door de huisarts bent geprikt, zorgen wij er samen met de huisarts voor dat je afspraak bij ons wordt geannuleerd. Je hoeft hier zelf niets voor te regelen. Dit doen wij voor je, zodat er op onze vaccinatielocatie ruimte vrijkomt voor anderen.

   

 • Ik ben positief getest. Ben ik besmet met de omikronvariant?

  De kans is aanwezig, maar kan niet bevestigd worden. Als je een coronatest doet, wordt het testmonster geanalyseerd door een laborant. Deze laborant ziet dan alleen of je positief of negatief getest bent, maar niet met welke variant je besmet bent. Hiervoor is meer onderzoek nodig door het RIVM. De uitslag hiervan wordt niet gedeeld met degene die getest wordt. Meer over dit onderwerp vind je op de website van GGD GHOR

 • Waarom is de termijn voor de boosterprik teruggebracht naar 3 maanden?

  Meer informatie hierover vind je op de website van het RIVM. De EMA en de ECDC European Centre for Disease Prevention and Control hebben gezamenlijk bepaald dat het interval kan worden teruggebracht naar 3 maanden als dit nodig zou zijn in het belang van de publieke gezondheid. In Nederland is dit nu van belang in verband met de opkomst van de Omikronvariant.

  Heb je na je laatste vaccinatie nog een derde prik of corona gehad? Dat heeft ook een boostereffect. Dan moet je 3 maanden wachten voordat je de booster kan halen.