Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersVolg de ontwikkeling van je kind met Van Wiechen video’s
InwonersVolg de ontwikkeling van je kind met Van Wiechen video’s
Publicatiedatum: 30-05-2023 om 08:05 uur
Laatste update: 16-01-2024 om 12:31 uur

Krijg inzicht in de ontwikkeling van je kind tot 4,5 jaar

Alle kinderen ontwikkelen zich op hun eigen tempo en manier. Tijdens je bezoek op het consultatiebureau kijken we samen met jou hoe je kind zich ontwikkelt. Wij doen dit aan de hand van het Van Wiechen ontwikkelingsonderzoek. Met dit onderzoek kunnen we de mijlpalen in de ontwikkeling van baby tot kleuter samen volgen. Je kunt een deel van dit onderzoek ook thuis bekijken met behulp van onderstaande video’s. Dit kun je doen ter voorbereiding op een afspraak, maar kan natuurlijk ook op een ander moment. 

De video’s zijn bedoeld om samen een goede indruk te krijgen van de ontwikkeling van je kind. Het is geen vervanging van het Van Wiechenonderzoek door de professionals, want dat onderzoek is veel uitgebreider. De video’s geven je wel een algemeen beeld.

Jouw persoonlijke ervaringen kunnen we bespreken tijdens onze afspraak. Zo krijgen wij met elkaar een eerste indruk van de ontwikkeling van jouw kind waar we verder op kunnen bouwen.

Heb je een vraag of maak je je zorgen en wil je ons graag (eerder) spreken? Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 17.00.

Hoe kijk je zelf naar de ontwikkeling van je kind?

  • Bekijk de instructievideo
  • Vink de leeftijd van jouw kind aan. Je ziet daarna video’s die passen bij de leeftijd van jouw kind.
  • Doe de oefeningen met je kind, met behulp van de video’s.
  • Beantwoord na elke video de vraag die je krijgt. De antwoorden zijn alleen zichtbaar voor jou. De link ernaartoe kun je opslaan om later te bekijken.
  • Aan het eind van de video krijg je een paar vragen over je ervaring.

Bekijk ontwikkelingsvideo’s 0-4 jaar