Reizigerszorg voor u!

U gaat op reis en u wilt uiteraard ook weer gezond thuiskomen. Daarom wilt u de juiste vaccinaties, het juiste advies en de juiste artikelen. Bij de GGD Brabant-Zuidoost bent u daarvoor aan het juiste, vertrouwde adres.

Wat mag u van ons verwachten?

U kunt een afspraak maken op onze locatie in Helmond, Eindhoven of High Tech Campus Eindhoven. Op de afgesproken tijd bespreekt u uw reis met één van onze speciaal opgeleide verpleegkundigen. We kijken samen naar uw reis en uw gezondheidstoestand. Misschien gaat u naar een gebied waar malaria heerst of waar u hoogteziekte op kunt lopen. Aan de hand van dit gesprek geeft de verpleegkundige u een advies op maat, speciaal aangepast aan uw gezondheid en uw reisplannen. U wordt direct gevaccineerd en u krijgt een uitgebreid advies over het voorkomen van ziekten.

Avond- en weekendspreekuur

We begrijpen dat u niet altijd overdag naar de GGD Brabant-Zuidoost kunt komen. Daarom hebben we ook spreekuren in de avond (na 17.00 uur) en in het weekend. Voor deze spreekuren vragen wij wel een toeslag.

Prikangst

U wilt op vakantie naar een land waar u wel vaccinaties voor nodig heeft, maar u heeft prikangst? Hier hebben we alle respect voor en we zorgen ervoor dat u vriendelijk, begripvol en vakkundig geholpen wordt. We nemen rustig de tijd voor u. Door samen te bespreken hoe we u het beste kunnen helpen, lukt het eigenlijk altijd. Ziet u op tegen het gevoel van de prik zelf? Dan kunnen we voor het prikken een verdovende pleister op de vaccinatieplaats plakken. De zalf moet wel een uur inwerken, dus u moet dan even wachten. De prik is dan volkomen pijnloos. Onderstaand de reactie van een dame met prikangst:
“Ik heb prikangst en werd met veel begrip en op een rustige en duidelijke manier geholpen. Er werd een verdovende pleister geplakt en de prik werd na een uur gezet. Het viel echt mee! De angst was niet weg, maar de prik heb ik niet gevoeld! Over een jaar moet ik een tweede prik halen en ga dan waarschijnlijk met veel minder angst naar het consult. Bedankt!”

Paracetamol en vaccinatie
Neem geen paracetamol in voordat u een vaccinatie haalt. Onderzoek van RIVM wijst uit dat de reactie op vaccinatie minder goed is bij kinderen en jong volwassenen als vóór de vaccinatie paracetamol wordt ingenomen.


De prijslijst

De kosten van de vaccinaties zijn afhankelijk van het aantal vaccinaties en het gebruikte vaccin. Voor een reis langer dan drie maanden rekenen wij een dubbele spreekuurtijd. Laat echter de kosten van de vaccinaties niet de sluitpost zijn van uw reisbegroting. Uw gezondheid is meer waard! Ga naar de prijslijst >>


Maak online een afspraak

U bent welkom op de locaties Helmond, Eindhoven en High Tech Campus Eindhoven.
Bekijk de bezoekadressen en routebeschrijvingen 
088 0031 500 tussen 08.30 - 17.00 uur

Uiteraard kunt u tijdens het gesprek met de verpleegkundige al uw persoonlijke vragen stellen.

 Reizigers geven onze GGD een 8,2

Uit een effectiviteitsmeting onder onze klanten blijkt dat ze erg tevreden zijn over het reizigersconsult en de informatieverstrekking. Reizigers geven onze GGD gemiddeld een 8,2. Daarnaast zijn een aantal verbeteringen te behalen op de afdeling, deze zijn gepresenteerd in een adviesrapport. Team Reizigerszorg neemt uw suggesties serieus en gaat ermee aan de slag! Graag willen we u bedanken voor uw medewerking.