Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersLekker Boeiend!LHBTQ+ en jouw omgeving
Publicatiedatum: 26-08-2021 om 02:52 uur
Laatste update: 25-11-2022 om 10:12 uur

LHBTQ+ en jouw omgeving​

Als je LHBTQ-gevoelens hebt, is het soms lastig om keuzes te maken wanneer vrienden en/of familie andere meningen hebben. Hierdoor is het niet voor iedereen altijd makkelijk om vrij te zijn zoals je bent. Niet elke omgeving snapt of wil begrijpen wat jij voelt. Het is belangrijk dat je weet dat jij er mag zijn!

Thuis

Het kan zo zijn dat jouw ouders, broers of zussen negatief praten over LHBTQ. Misschien accepteren ze LHBTQ niet of maken ze vervelende opmerkingen. Dit maakt het voor jou lastig om keuzes te maken. Probeer in gesprek te gaan met jouw ouders en leg hen uit hoe jij je voelt. Soms reageren ouders in een opwelling en zeggen ze dingen die ze niet zo bedoelen. Geef je ouders ook wat tijd om eraan te wennen dat je homo, lesbisch, bi of transgender bent. Als je denkt dat je vastloopt, zoek dan hulp op school of bij een familielid die jou wél begrijpt. Samen het gesprek aangaan met jouw ouders is een stuk makkelijker!

Geloof en cultuur

In sommige religies en culturen wordt anders gekeken naar LHBT. Er bestaan negatieve ideeën en vooroordelen. Het is lastig om te zeggen wat verschillende religies van LHBT vinden, omdat het geloof vaak verschillend uitgelegd en beleefd wordt. Dit komt doordat religieuze teksten verschillend geïnterpreteerd worden. Op de website iedereenisanders.nl wordt uitgelegd hoe het christendom, de islam, het jodendom en het hindoeïsme tegen LHBT aankijken. Ook kun je terecht bij respect2love.nl, sense.info en christenqueer.nl​ voor meer informatie.

Behoefte aan hulp?