Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalScholenCampagne Lekker Boeiend!
Publicatiedatum: 06-09-2021 om 08:48 uur
Laatste update: 20-05-2022 om 10:12 uur

Campagne Lekker Boeiend!

In het kader van het project seksuele diversiteit, dat in de twee regenbooggemeenten Eindhoven en Helmond loopt, is een campagne ontwikkeld ter bevordering van de tolerantie voor en acceptatie van de LHBT-doelgroep. LHBT staat voor Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender personen. Deze campagne heet Lekker Boeiend!

Posters en social media

In september verspreiden wij de posters Lekker Boeiend! naar alle gemeenten in de regio Brabant-Zuidoost. Aan scholen en sportverenigingen vragen wij om de posters op te hangen. Ook gaan wij advertenties gericht op de jongeren zelf op Instagram en Facebook plaatsen.

Coming-Outdag

Op Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Rond die dag vragen we aan scholen om extra aandacht aan dit onderwerp te besteden. Hiervoor kunnen de posters Lekker Boeiend! een aanleiding zijn. Het is ook mogelijk om hiervoor de lesbrief over seksuele diversiteit van de lessenserie Lang leve de liefde te gebruiken. Wat ook een mogelijkheid is, is het oprichten van een Gender-and Sexuality Alliance. Een GSA is een clubje leerlingen, onder leiding van een docent, die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft om te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden.

Meer informatie of vragen?

Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op de website van de GGD, zowel voor professionals  als voor jongeren.

Mocht u meer informatie over het onderwerp seksuele diversiteit, de opzet van een GSA of relaties en seksualiteit in het algemeen willen hebben, dan kunt u terecht bij Emy van Maaren: e.van.maaren@ggdbzo.nl en telefoon 088 0031 451 of bij Elke Breugelmans: e.breugelmans@ggdbzo.nl en telefoon 088 0031 240.