Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalScholenGratis basistraining Vlaggensysteem voor medewerkers basisonderwijs
Publicatiedatum: 06-09-2021 om 06:58 uur
Laatste update: 21-09-2023 om 21:08 uur

Gratis basistraining Vlaggensysteem

Kinderen spelen doktertje, worden verliefd, kussen elkaar en ze ontdekken de verschillen tussen jongens en meisjes. Online komen ze ook regelmatig in aanraking met seksualiteit. Al doende leren zij hun eigen lichaam en hun wensen en grenzen beter kennen. Maar wanneer gaat seksueel gedrag tussen kinderen te ver? En wat doe je dan? Dit zijn vragen waar veel leerkrachten mee worstelen.

Basistraining Vlaggensysteem

Het Vlaggensysteem is een succesvolle methodiek om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden en er adequaat op te reageren. In deze training ondervind je hoe je deze methodiek kunt toepassen. Aan de hand van zes criteria leer je seksueel gedrag in te delen in vier categorieën, van oké naar helemaal niet oké. Deze categorieën zijn aangeduid met gekleurde vlaggen. Vervolgens leer je op pedagogische wijze te reageren zonder te oordelen. De methodiek van het vlaggensysteem helpt je om seksueel gedrag adequaat te beoordelen, het bespreekbaar te maken en op gepaste wijze op de situatie te reageren.
Na de training kun je seksueel gedrag adequaat beoordelen, het bespreekbaar maken en op gepaste wijze op de situatie reageren.

Gratis voor docenten uit Zuidoost-Brabant

Vanwege een overheidssubsidie om de aandacht voor het thema gezonde Relaties en Seksualiteit in het onderwijs te vergroten, kunnen wij deze basistraining kosteloos aanbieden voor medewerkers van basisscholen in de regio Zuidoost-Brabant.

Interesse?

Ga voor meer informatie en geplande data naar Basistraining Vlaggensysteem. Vul bij het aanmelden de volgende kortingscode in: PO-M7-21