Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersWijk-GGD
InwonersWijk-GGD
Publicatiedatum: 01-06-2021 om 08:16 uur
Laatste update: 16-10-2023 om 7:06 uur

Wijk-GGD’er

Maak jij je zorgen om iemand die verward gedrag laat zien of overlast in jouw omgeving veroorzaakt?  Neem contact met ons op. Wijk-GGD’ers zijn onafhankelijk, makkelijk te benaderen en handelen vanuit het belang van de inwoners.

cta-icon0800 1205  Meld je zorgen online

Waarom een wijk-GGD’er?

Het aantal politiemeldingen over kwetsbare personen of met verward gedrag, neemt de laatste jaren toe. Deze mensen veroorzaken overlast, maar hebben vooral zorg en hulp nodig. Soms lukt het iemand door omstandigheden niet om zijn of haar leven op orde te houden. Er ontstaan problemen op verschillende gebieden. Mensen kunnen hierdoor ernstig in de war raken en niet meer in staat zijn goed voor zichzelf en hun omgeving te zorgen.  Om de politie te ontlasten en zo snel mogelijk passende hulp en ondersteuning te regelen werkt GGD Brabant-Zuidoost steeds meer met wijk-GGD’ers. In onze regio zijn wijk-GGD’ers actief in de gemeenten: Veldhoven, Waalre, Geldrop-Mierlo, Best, Oirschot en in twee stadsdelen in Eindhoven (Gestel en Woensel-Zuid). 

Taken van de wijk-GGD’er

  • Signaleren en inventariseren van zorgen en hulpvragen
  • Eerste hulp bieden aan mensen met zorgwekkend en/of onbegrepen gedrag
  • Toeleiden naar passende zorg en ondersteuning
  • Advisering en consultatie voor professionals
  • Contacten onderhouden met de gemeente, de politie, ggz, verslavingszorg, woningbouwcorporaties, huisartsen, welzijnswerk en buurtpreventie
  • Voorlichting en educatie over psychische problematiek.