Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersambulancezorgDossierinzage nu eenvoudig via mijnambulancezorg.nl

Dossierinzage nu eenvoudig via mijnambulancezorg.nl

Het opvragen van een ambulance patiëntendossier kon altijd al, maar dit doe je nu een stuk gemakkelijker via het online patiëntenportaal MijnAmbulancezorg.nl

Sinds 1 juli 2020 hebben patiënten wettelijk recht op digitale inzage in hun medisch dossier

Dit betekent voor de ambulancesector dat een patiënt die ambulancezorg heeft gehad, de (medische) informatie hierover digitaal moet kunnen inzien. Hierin staat bijvoorbeeld wanneer en waar de ambulancezorg is verleend, welke onderzoeken zijn uitgevoerd, welke behandeling is toegepast en of er medicatie is toegediend.

Daarom heeft Ambulancezorg Nederland (AZN) de afgelopen 2 jaar gebouwd aan de inrichting van het online patiëntenportaal. En die staat nu live voor de ambulancezorg van GGD Brabant-Zuidoost. De ambulancesector heeft hiermee een volgende belangrijke stap gezet in digitale informatie-uitwisseling.

Wat heb je nodig om online je dossier in te zien?

Je hebt een geldig Digi-D nodig. Dit betekent dat alleen patiënten met de Nederlandse nationaliteit van het portaal gebruik kunnen maken. Als door omstandigheden de identiteit van de patiënt tijdens de rit niet is vastgesteld, is het helaas niet mogelijk om de gegevens online in te zien. Neem dan contact met ons op via het contactformulier, te vinden onder ‘Ik heb een vraag over de hulpverlening door ambulancezorg’ en we helpen je graag verder. 

Heb je ambulancezorg gehad buiten Zuidoost-Brabant?

Dan kan het zijn dat je je dossier nog niet digitaal kunt inzien. Nog niet iedere ambulancevoorziening in Nederland heeft het online patiëntenportaal al ingericht. Zij hebben nog tot eind van 2022 om dit te realiseren.

Wil je je dossier inzien van voor 1 juni 2022?

Neem dan contact met ons op via  het contactformulier, te vinden onder ‘Ik heb een vraag over de hulpverlening door ambulancezorg’ en we helpen je graag verder.  Alleen dossiers van 1 juni 2022 en later zijn namelijk digitaal beschikbaar.

MijnAmbulancezorg is een veilige website

Het voldoet aan alle voorwaarden van MedMij. Dit is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorgaanbieders en zorggebruikers. Je logt in op MijnAmbulancezorg met jouw Digi-D, waardoor je op een veilige manier jouw dossier kan inzien.