Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersGeen onderdeel van een categorieBooster-energie in Zuidoost-Brabant barst los

Boosterenergie in Zuidoost-Brabant barst los

Huisartsen, Defensie en GGD Brabant-Zuidoost boosteren met elkaar een flink deel van de inwoners voor de kerst. Een actie die in een paar dagen bedacht én uitgevoerd is. Een mega-klus. Maar de energie spat er vanaf. Bij veel praktijken staan vandaag inwoners in de rij om een boosterprik te halen.

De sfeer is goed zowel bij de praktijken als op de GGD locaties. “Mensen zijn zo blij dat ze de booster krijgen, het wordt ervaren als een kerstcadeau,” aldus een van de betrokken huisartsen. Defensie helpt mee met de administratie op de GGD BZO-locatie in het Beursgebouw. Vanavond vaccineren huisartsen op de locatie van GGD BZO in het Beursgebouw tussen 18:00 – 23:00 patiënten uit hun eigen praktijk. Als deze pilot bevalt, komen er mogelijk volgende week extra avondopenstellingen in Eindhoven en Helmond.

GGD BZO en alle huisartsen uit de regio Zuidoost-Brabant werken mee

“Het idee is ontstaan toen bij ons opgeroepen werd om creatief te zijn om te versnellen. Samen met huisartsen zijn we om tafel gegaan om te bedenken wat we kunnen doen om 60 plussers en kwetsbaren in onze regio zo snel mogelijk te voorzien van een booster. En werkelijk waar , iedereen heeft zo hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen,” aldus Ellis Jeurissen. “ We zijn sinds zaterdag bijna dag en nacht met z’n allen doorgegaan.”

De komende twee weken boosteren huisartsen in hun eigen praktijk of op een geregelde locatie. Andere huisartsen nemen diensten over van collega’s en weer anderen vaccineren niet-mobiele thuiswonenden. Kortom, iedereen draagt bij aan de versnelling in onze regio. En dat betaalt zich vandaag en de komende weken uit.

Positieve en blije reacties

We krijgen mooie reacties van inwoners, ze staan goedgemutst in de rij.  Bij sommige huisartsen wordt door buurtbewoners koffie uitgedeeld. Ook op de locatie van de GGD zit de stemming er goed in, vertelt een van de teamleiders van de GGD: “Inwoners delen kerstkaarten met GGD BZO en ze zijn vooral erg blij dat ze de booster ontvangen.” Ellis besluit: “Door deze actie helpen we elkaar, iedere inwoner komt op deze manier sneller aan de beurt. Het zal echt niet overal vlekkeloos verlopen, maar versnellen doen we!”