Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersMijn kindZwangere- en jonge moeders in Eindhoven al jaren goed geholpen

Zwangere- en jonge moeders in Eindhoven al jaren goed geholpen

De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start. Wat er in de periode voor, tijdens en na de geboorte gebeurt, heeft grote invloed op de ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek, mentaal als sociaal.

Kansrijke start 

In Eindhoven werken diverse partners in het sociaal domein (waaronder GGD Brabant-Zuidoost) vol overgave aan het op weg helpen van jonge moeders in Eindhoven, om zo een kansrijke start te kunnen bieden. Dit doen we door middel van een unieke laagdrempelige benadering in Nederland, die zijn vruchten afwerpt en waarbij vrijwel iedereen zich gehoord, gezien en verder geholpen voelt. In het boek ‘Zwangere- en jonge moeders in Eindhoven’ lees je hier meer over.

Officiële boekpresentatie ‘Zwangere en jonge moeders in Eindhoven al jaren goed geholpen’  

Woensdag 17 mei overhandigde jonge moeder Yana het eerste officiële exemplaar van het boek Jonge moeders in Eindhoven aan Samir Toub, Wethouder van diversiteit, zorg, jeugd en maatschappelijke ondersteuning bij Gemeente Eindhoven. In het boek laten partners in het sociale domein zien wat zij doen om jonge moeders uit Eindhoven en omgeving op weg te helpen. Dankzij deze hulpverlening vinden jonge (aanstaande) moeders tot en met 23 jaar al 18 jaar ondersteuning op alle leefgebieden bij JeM van Lumens (Jong en Moeder). Mede dankzij de nauwe samenwerking met de andere partners, waaronder jeugdgezondheidszorg van GGD Brabant-Zuidoost. Het boek is geschreven door en voor professionals.

Zwangeren, jonge moeders en kinderen op weg helpen

Ouderschap is een enorme uitdaging voor een jonge moeder en haar omgeving. De moederrol vraagt een bepaalde volwassenheid die jonge meiden regelmatig overvraagt. Zo krijgen ze te maken met negatieve vooroordelen en het gevoel zich te moeten bewijzen. Wij laten hen in hun waarde, bieden tijd en ruimte en dat draagt bij aan een kansrijke start voor zwangere, jonge moeder en kind. Per jaar worden ongeveer 70 zwangeren/ jonge moeders begeleid en op weg geholpen.

Meer informatie over Jong en Moeder

Alle info voor jonge zwangeren en jonge moeders is  terug te vinden op de website www.jongmoederofzwanger.nl