Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersGezondheidPreventieDE STAP naar Gezonder: dé startplek voor een gezonder leven

DE STAP naar Gezonder: dé startplek voor een gezonder leven

We willen allemaal gezond en gelukkig oud worden. Een gezond leven helpt daarbij. Voor iedereen betekent een gezond en fijn leven wat anders. We hebben daarin allemaal onze eigen uitdagingen en wensen. Welke stap zet jij richting een gezonder leven? Om je te helpen is het platform www.destapnaargezonder.nl afgelopen woensdag gelanceerd. Op de website www.destapnaargezonder.nl vind je leuke en handige tips, activiteiten en hulpmiddelen. De website is anders dan andere zelfhulpwebsites. Het richt zich op zowel fysieke, sociale als mentale fitheid, is helemaal gratis en is onafhankelijk van bestaande organisaties en websites.

DE STAP naar Gezonder is een website waarmee iedereen een stap kan zetten naar een gezonder leven. Een gezonder leven helpt je bij je dagelijkse bezigheden en zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. Je vindt op deze website tips, activiteiten en andere hulpmiddelen waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Zonder dat je daarvoor eerst naar je huisarts, je zorgverzekeraar of een andere plek hoeft. Je vindt er bijvoorbeeld een online training over hoe om te gaan met een naaste met psychische klachten, tips om eenzaamheid te verminderen, hulpmiddelen die ouderen helpen bij het zo lang mogelijk en veilig thuis blijven wonen en advies over hoe om te gaan met financiële problemen.

Waar kun je mee aan de slag?

De website richt zich op alle leeftijden en op zowel fysieke, sociale als mentale gezondheid. Die zijn namelijk nauw aan elkaar verbonden: heb je langdurig fysieke klachten, dan is de kans groot dat je sociale netwerk kleiner wordt. Sociaal isolement heeft invloed op je mentale welbevinden. En zit je mentaal niet goed in je vel? Dan heeft dat invloed op je werk en misschien uiteindelijk ook wel op je financiën.

Mogelijk gemaakt door?

De website van DE STAP naar Gezonder wordt mogelijk gemaakt door een aantal organisaties die zich richten op het verbeteren van gezondheid en de leefbaarheid in de steden en dorpen: DSP, Oktober en een aantal andere VVT-organisaties, Precies!, WIJeindhoven, GGzE, RZCC, Zorgbelang-Brabant, Vitaal in Brainport, Gemeente Veldhoven en Gemeente Eindhoven.

 

Deel het artikel

Het laatste nieuws over corona!