Veelgestelde vragen over onderwerp

 • Mijn kind heeft ook een oproep of afspraak voor een andere vaccinatie zoals de HPV of de DTP en BMR. Wat moet ik doen met de uitnodiging voor de coronavaccinaties?

  Plan in dit geval eerst de afspraak voor de andere vaccinatie, en/of laat de afspraak voor die vaccinatie staan.

  Er moeten minstens 14 dagen zitten tussen de coronavaccinatie en andere vaccinaties. Geef daarom ook bij de GGD aan dat je kind ook een ander vaccin krijgt.

 • Hoeveel tijd zit er tussen de eerste en tweede vaccinatie bij kinderen?

  Als jouw kind bij de medisch hoog-risico groep hoort, krijgt hij/zij de tweede vaccinatie na 4 weken. Als jouw kind niet bij de medisch-hoog-risico groep hoort, krijgt hij/zij de tweede vaccinatie na 8 weken. Lees hier meer over op de website van het RIVM.

 • Mijn kind heeft corona gehad. Wanneer mag hij/zij het vaccin krijgen?

  Is jouw kind bij de GGD positief getest op corona maar niet ziek geweest van corona? Of had jouw kind maar lichte klachten en duurde dat minder dan 1 dag? Dan kun je gewoon de afspraak inplannen.

  Is jouw kind bij de GGD positief getest op corona en wél ziek geweest? Of had jouw kind maar lichte klachten maar duurde dit langer dan 1 dag? Dan mag hij/zij de vaccinatie pas krijgen als er minstens 12 weken voorbij zijn sinds de symptomen begonnen.

 • Mijn kind heeft al een corona-infectie gehad. Heeft mijn kind dan 1 of 2 COVID-vaccinaties nodig?

  Ook als jouw kind corona heeft gehad, is het advies om toch 2 vaccinaties te halen. Dit is nodig voor een zo goed mogelijke bescherming.

 • Mijn kind wordt 12 tussen de eerste en de tweede vaccinatie. Welk vaccin krijgt mijn kind dan als tweede vaccinatie?

  De tweede vaccinatie is altijd hetzelfde als de eerste vaccinatie. Ook als kinderen 12 zijn geworden na de eerste vaccinatie. Deze kinderen krijgen twee keer het kinder-vaccin van Pfizer.