kinderen
Homepagina > Ouders > Vaccinaties

Vaccinaties BMR-DTP

Met het Rijksvaccinatieprogramma wil de overheid Nederlandse kinderen beschermen tegen ernstige infectieziekten door ze te vaccineren. De GGD voert de vaccinaties uit voor kinderen vanaf vier jaar. In het jaar dat kinderen 9 jaar worden, krijgen ze een uitnodiging voor de BMR- (bof, mazelen en rode hond) en de DTP- (difterie, tetanus en polio) vaccinatie. U heeft een brief met oproepkaart ontvangen voor de BMR-DTP prik en/of een andere vaccinatie.
 
Kunt u echt niet op de aangegeven datum? Of heeft uw kind koorts op de dag van inenting (38,5 of meer)? Dan kunt u uit onderstaande tabel een andere locatie en tijd kiezen. U hoeft dit niet door te geven, maar houd er wel rekening mee dat u wat langer moet wachten.      
 
 
​Plaats ​Locatie Datum​ Tijd​
CranendonckCentrum De Borgh
Dr. Ant. Mathijsenstraat 15
6021 CK Budel
​info volgt
Heeze​ ​Sporthal de Pompenmaker
Ten Borchwardplein 32
5591 ML Heeze
info volgt
​Eindhoven Indoor Sportcentrum
Theo Koomenlaan 1
5644 HZ Eindhoven
info volgt
​Eersel ​Sporthal de Kraanvogel
Hoolstraat 34
5521 JN Eersel
info volgt
Eindhoven​ ​Sporthal Eckart
Airbornelaan 1a
5632 JA Eindhoven
info volgt
Helmond​ ​Sporthal de Braak
Wethouder Ebbenlaan 30
5703 HV Helmond
info volgt
 
 
 
Aandacht voor ieder kind
De organisatie van het vaccineren is strak waardoor u maar kort hoeft te wachten. Maar soms is er extra aandacht nodig. Bijvoorbeeld als er een administratieve vraag is, als mensen een andere taal spreken of als een kind gewoon bang is. Onze medewerkers hebben hier veel ervaring mee en zorgen dat elk kind de nodige aandacht krijgt, zeker wanneer het kind prikken spannend vindt. Hiervoor is er op iedere locatie een speciale prikplaats.

 Heeft u een vraag?
• Kijk eerst bij veelgestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord hier niet tussen?
• Neem dan contact op met de GGD via dit contactformulier of bel 088 0031 400. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.