kinderen
Homepagina > Ouders > Vaccinaties

Vaccinaties BMR-DTP

Met het Rijksvaccinatieprogramma wil de overheid Nederlandse kinderen beschermen tegen ernstige infectieziekten door ze te vaccineren. De GGD voert de vaccinaties uit voor kinderen vanaf vier jaar. Jongens en meisjes krijgen in het jaar dat ze 9 worden een uitnodiging voor de BMR-DTP prik.
 
Vaccinatiecampagne najaar 2020
De regionale vaccinatiecampagne voor alle 9 jarige jongens en meisjes voor de BMR-DTP prik start 2 september 2020. Je ontvangt ongeveer 2 weken van te voren een uitnodiging. Kun je op de aangegeven datum, tijd of locatie niet komen? Dan krijg je een nieuwe uitnodiging in het voorjaar. Je hoeft dit niet door te geven.

Let op:  In verband met de coronamaatregelen vragen we uitdrukkelijk om te komen op de datum en tijdstip van de uitnodging. Hiermee voorkomen we wachtrijen rond bepaalde tijden. Ben je verhinderd voor de afspraak van de uitnodiging dan krijg je een nieuwe uitnodiging in het voorjaar 2021. Wij dragen tijdens de afspraak een mondkapje. We vragen ouders om ook een mondkapje mee te brengen en te dragen. 

Heb je een vraag?
• Kijk eerst bij veelgestelde vragen. Staat je vraag of antwoord hier niet tussen?
• Neem dan contact op met de GGD via dit contactformulier of bel 088 0031 400. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.