Homepagina > Over ons > Publicaties > Enquête Ouderen

Enquête Ouderen

GGD Ouderenmonitor 65 jaar en ouder
 
Nadruk op sociale contacten, wonen en zorg
Naast de vragenlijst aan 19- tot 65-jarigen in Zuidoost-Brabant heeft de GGD een aparte vragenlijst voor zelfstandig wonende 65-plussers. Hierin staan vragen over gezondheid, welzijn, veiligheid en sociale contacten, maar ook vragen over kwetsbaarheid, woonsituatie en zorgbehoefte. Het lokale gezondheidsbeleid is erop gericht ouderen te ondersteunen bij het (blijven) deelnemen aan de samenleving. De ouderenmonitor levert relevante gegevens voor dit beleid.

 

Resultaten ouderenmonitor 2016-2017

In het najaar van 2016 ontvingen 23.500 zelfstandig wonende inwoners van 65 jaar en ouder in Zuidoost-Brabant een uitnodiging voor de Gezondheidsmonitor en ruim 11.500 mensen deden mee, een respons van 49%.

De resultaten zijn gepubliceerd op de website www.Brabantscan.nl van de Brabantse GGD'en. Hier kunt u uw gemeente vergelijken met de regio of met een andere gemeente in Brabant.

Gemeentelijke tabellenboeken met trends en wijkcijfers zijn per gemeente terug te vinden via www.GGDkompas.nl. Selecteer uw gemeente en kies 'Onderzoek in de gemeente'.


Wilt u meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Onderzoek, sector Gezondheidsbevordering, telefoon 088 0031 436.

 Meer Informatie