Homepagina > Coronavaccinatie voor jongeren

Coronavaccinatie voor jongeren

Vanaf 12 jaar mogen jongeren zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Vaccinaties zijn gratis en niet verplicht. We merken dat veel jongeren vragen hebben over de vaccinatie tegen corona, op deze pagina geven we je meer informatie.


Vanaf 16 jaar geen toestemming van je ouders nodig
Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren.

Ben je jonger dan 16 jaar? Overleg eerst samen met je ouders of verzorgers, zodat je goed weet waar vaccinatie over gaat. Je mag vervolgens zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren. Ook als jullie het niet met elkaar eens zijn hierover.

Vragen stellen mag!
Misschien heb je nog allerlei vragen en wil je die graag aan iemand stellen die er verstand van heeft. Dat kan elke werkdag tussen 14:00-22:00 uur en in het weekend van 18:00-20:00 uur via de chatfunctie van JouwGGD. Dat kan trouwens ook anoniem.

Meer informatie voor jongeren over coronavaccinatie
Hier vind je nuttige informatie en antwoorden op vragen over coronavaccinatie:

Schermafbeelding 2021-07-15 114828.png

Bron: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (2021)

Erg gespannen voor de prik?
Je wilt je laten vaccineren, maar je ziet op tegen de prik? Dan ben je niet de enige. Maar liefst 1 op de 5 mensen heeft dat. Op www.ikhebprikangst.nl vind je oplossingen om meer grip te krijgen op je prikangst.

Ben jij erg gespannen voor je prik? Geef dat vooral aan bij de ontvangst op onze vaccinatielocatie, dan helpen we je. Onze Persoonlijk Assistent begeleidt je tijdens de vaccinatie, zodat je het proces sneller en prettiger doorloopt. Liggend geprikt worden kan ook.

Afspraak maken
Wil je je laten vaccineren? Je kunt online een afspraak plannen op een van onze vaccinatielocaties via www.coronavaccinatie-afspraak.nl als je DigiD hebt. Je kunt ook bellen voor een afspraak: 0800-7070. Hiervoor heb je geen DigiD nodig, alleen een BSN. Let op: als je ouders de afspraak voor je inplannen, moet jij ook telefonisch de afspraak bevestigen. Zorg dus dat je erbij bent als er gebeld wordt.

Bekijk hier meer informatie over de vaccinatielocaties in de regio en de voorbereiding op je afspraak.

Word je dit jaar 12 jaar?

  • Ben je in juli of augustus jarig, dan kun je direct na je verjaardag online een afspraak maken met DigiD. Je hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief.
  • Liever telefonisch een afspraak plannen? Dan heb je de uitnodigingsbrief nodig.
    • Als je jarig bent in juli, krijg je de uitnodigingsbrief begin augustus
    • Als je jarig bent in augustus, krijg je de uitnodigingsbrief in september
  • Als je in september of later jarig bent, krijg je op een later moment meer informatie over het plannen van je vaccinatie.

 Inhoudseditor