Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersCoronavirusCorona & reizen
InwonersCoronavirusCorona & reizen
Publicatiedatum: 21-07-2022 om 12:03 uur
Laatste update: 23-04-2024 om 9:55 uur

Corona & reizen

Als GGD geven wij geen reisadvies. Op deze pagina verwijzen we je door naar de juiste websites voor antwoorden op jouw vragen.

Op 1 juli is de uitgifte van het Europese Digitale Corona Certificaat (DCC) gestopt

Voor reizen naar het buitenland is het bijna niet meer nodig om een coronabewijs te laten zien. Bovendien liep op 30 juni 2023 de tijdelijke Europese wet af die de uitgifte van coronabewijzen regelde. Daarom is de uitgifte van nieuwe digitale coronabewijzen per 1 juli 2023 gestopt.

Toch een coronabewijs nodig?

 • Print het overzicht van jouw vaccinaties op mijn.rivm.nl. Dit is geen officieel bewijs, maar het is meestal voldoende om te reizen
 • Je kunt je vaccinatie laten bijschrijven in het gele boekje. Dit is geen officieel coronabewijs, in sommige landen is het voldoende om te reizen. Je haalt deze stempel na je prik op de priklocatie Eindhoven of Helmond
 • Je hebt een registratiebrief ontvangen van de GGD na je vaccinatie. Dit is geen officieel coronabewijs, maar het is in sommige landen voldoende om te reizen
  • Wil je deze registratiebrief opnieuw ontvangen? Vul onderstaand ‘aanvraagformulier overzicht coronavaccinaties’ in om de registratiekaart aan te vragen.
   • Doe je dat vóór 15:00, dan ligt de registratiekaart de volgende werkdag tussen 10:00 en 16:00 voor je klaar bij GGD Brabant-Zuidoost, Clausplein 10 in Eindhoven. Neem je identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) mee.
   • Vul je het formulier na 15:00 in, dan ligt de registratiekaart 2 werkdagen later tussen 10:00 en 16:00 voor je klaar bij de receptie van de GGD, Clausplein 10 in Eindhoven. Neem je identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) mee.
   • Wil je de registratiekaart voor je partner of kind aanvragen? Vul voor ieder een apart formulier in en neem ook het identiteitsbewijs van deze familieleden mee naar de GGD om de print op te halen.
   • Heb je de registratiekaart opnieuw aangevraagd en kun je deze niet op tijd ophalen? Vul dan het aanvraagformulier opnieuw in. We mogen de registratiekaart namelijk niet bewaren. Heb je de kaart niet opgehaald, dan moeten we deze vernietigen. We verzoeken je daarom om dit zorgvuldig te plannen.

Meer informatie:

  Reisadvies corona nodig? Ga naar Wijsopreis.nl

  De GGD geeft geen reisadvies. Daarvoor verwijzen we je naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

  Testen voor een herstelbewijs

  Sinds 18 maart 2023 kun je bij de GGD’en geen afspraak meer maken voor een coronatest. Al onze testlocaties zijn gesloten. Heb je een herstelbewijs nodig? Dan kun je je laten testen bij een commerciële partij.

  Meer informatie: