InwonersCoronavirusCoronatestCoronatest voor kinderen
InwonersCoronavirusCoronatestCoronatest voor kinderen

Coronatest voor kinderen

Het coronatestbeleid verandert op 11 april. Voortaan is een zelftest voldoende bij coronaklachten, na contact met een besmet persoon of bij terugkeer uit het buitenland. Vind je het spannend of lastig om een zelftest af te nemen bij je kind? Dan mag je je kind laten testen bij de GGD. Je mag je kind ook laten testen bij de GGD voor een herstelbewijs om te reizen. Op de locatie Eindhoven testen we alleen op afspraak, op de locatie Helmond heb je geen afspraak nodig.

Zelftesten bij kinderen

Lees hier meer over een zelftest bij kinderen. Met een DigiD is de uitslag van de test sneller bekend. Zo kun je een DigiD aanvragen voor je kind.

Testafspraak maken

Op de locatie Eindhoven testen we alleen op afspraak. Je kind heeft geen afspraak nodig voor een coronatest op de locatie Helmond. Om wachttijd op de locatie te voorkomen, kun je wel een afspraak maken.

Kindvriendelijk testen

  • Onze medewerkers nemen extra tijd om kinderen voor te bereiden op de coronatest. Ze zijn speciaal opgeleid om de coronatest bij kinderen uit te voeren.
  • Bij kinderen tot en met 12 jaar voeren we een minder diepe (zogenaamde mid-nasale) coronatestafname uit. Het wattenstaafje wordt bij kinderen slechts 1-2 cm in de neus ingebracht.
  • Lees alles over coronatesten voor kinderen op de website van GGD GHOR.

Je kind voorbereiden op de test

Na de test: thuis wachten op de uitslag

Als je kind is getest op corona, krijg je zo snel mogelijk de uitslag. Meestal binnen 48 uur.

  • Je kind gaat na de test direct naar huis en gaat niet naar buiten, tot je de uitslag hebt ontvangen.
  • Je krijgt van ons een e-mail met meer informatie over de uitslag en het advies voor je kind, huisgenoten en nauwe contacten. Als je e-mailadres niet bij ons bekend is, bellen we je, uiterlijk 48 uur na de test.
  • Vraag een DigiD aan voor je kind om de uitslag online te bekijken via coronatest.nl.
  • Worden de klachten van je kind ernstiger? Neem dan contact op met je huisarts. 
  • Wacht je op de uitslag? Je kunt alvast opschrijven met wie je kind de afgelopen dagen contact heeft gehad. Noteer daarbij de namen van de mensen met wie je kind samen is geweest 2 dagen voordat de klachten begonnen tot het moment dat je kind thuis is gebleven. De app GGDContact is daarbij een handig hulpmiddel.

Meer informatie?

Check de website Rijksoverheid.nl of bekijk de veelgestelde vragen over testafspraken voor kinderen.