InwonersCoronavirusCoronatestPositieve zelftest
InwonersCoronavirusCoronatestPositieve zelftest
Publicatiedatum: 13-07-2021 om 09:12 uur
Laatste update: 18-01-2023 om 11:34 uur

Positieve zelftest

Heb je een positieve zelftest? Dan heb je geen bevestiging van de GGD meer nodig. Je gaat direct in isolatie. Tenzij je bij de doelgroepen hoort voor wie het testadvies bij de GGD blijft gelden. In dat geval maak je nog wel een afspraak bij de GGD voor een NAAT-test (PCR of TMA). Op deze pagina lees je wat het advies is voor jou en je huisgenoten en contacten na een positieve zelftest.

Positieve zelftest. Wat nu?

1. Ga in isolatie
Je hebt corona. Blijf minimaal 5 dagen thuis in je eigen kamer tot je 24 uur klachtenvrij bent. Laat geen bezoek komen. Hier lees je welke adviezen en leefregels voor jou gelden. Bekijk op MijnVraagOverCorona.nl welke isolatieregels voor jou gelden.

Let op: je hoeft geen negatieve zelftest te hebben om uit isolatie te mogen. Bekijk hier wanneer je uit isolatie mag.

2. Informeer je nauwe contacten

3. Als je bij deze doelgroepen hoort, laat je je ook testen bij de GGD
Voor zorgmedewerkers en inwoners met een kwetsbare gezondheid blijft het advies om zich te laten testen bij de GGD met een NAAT-test (zoals PCR of TMA). Dat geldt ook voor inwoners bij wie het niet lukt om een zelftest af te nemen. En voor inwoners die een herstelbewijs nodig hebben om te reizen naar het buitenland. Maak in die gevallen een afspraak voor een coronatest bij de GGD.

  Uitslag van de coronatest bij de GGD bekijken

  Heb je je bij de GGD laten testen met een NAAT-test (zoals PCR of TMA)? Je kunt de uitslag van de coronatest het snelst bekijken op coronatest.nl als je een DigiD hebt. Vraag dus een DigiD aan voor kinderen (ook onder de 12 jaar) om zo snel mogelijk de uitslag te zien.

  Als je bent getest op corona bij de GGD krijg je zo snel mogelijk de uitslag. Meestal krijg je de uitslag binnen 24 tot 48 uur. Heb je schade doordat je de testuitslag te laat krijgt? Dan betaalt de GGD die schade niet. De GGD is niet aansprakelijk.

  Je ontvangt van de GGD een beveiligde mail met informatie en adviezen voor jou en je omgeving als je positief getest bent. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

  Ernstige klachten of werken in de zorg/op school

  • Bel je huisarts bij ernstige klachten
   Krijg je ernstige klachten, zoals benauwdheid of hoge koorts? Of voel je je steeds zieker worden? Bel dan je huisarts. Of bel 112 bij direct levensgevaar.
  • Werk je in de zorg? Overleg dan met jouw bedrijfsarts of werkgever
  • Leerling of leraar? Geef je positieve uitslag door aan je school
   Het is belangrijk dat je kinderopvang, basisschool of middelbare school op de hoogte is, zodat zij in overleg met de GGD maatregelen kunnen nemen om verspreiding te voorkomen.

  Vragen?

  Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met ons via 088 0031 595. We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 17:00.

  Veelgestelde vragen