InwonersCoronavirusCoronatestTesten voor reizen
InwonersCoronavirusCoronatestTesten voor reizen
Publicatiedatum: 11-08-2021 om 01:42 uur
Laatste update: 01-12-2022 om 12:51 uur

Testen voor reizen

Bij de GGD kun je vooralsnog terecht voor een NAAT-test (zoals PCR of TMA) als je een herstelbewijs nodig hebt voor een reis naar het buitenland. Heb je een negatieve uitslag van een NAAT-test (zoals PCR of TMA) nodig voor je reis, maak dan een afspraak bij een commerciële testaanbieder. Kijk hier voor meer informatie over testen voor je reis naar het buitenland.

Herstelbewijs voor je reis nodig

Heb je corona? Dan heb je recht op een herstelbewijs. Dit is het bewijs dat je positief getest bent op corona. Daarmee kun je na je herstel op reis gaan binnen Europa. Bekijk voor je terugkomt ook de inreisregels voor Nederland.

Testafspraak maken

Na de coronatest blijf je in quarantaine tot de testuitslag bekend is. De testuitslag is binnen 48 uur bekend, je krijgt hierover een e-mail van ons. Heb je schade doordat je de testuitslag te laat krijgt? Dan betaalt de GGD die schade niet. De GGD is niet aansprakelijk.

Let op: je krijgt geen negatief testbewijs bij de GGD. Wij geven alleen een herstelbewijs na je besmetting. Voor een negatief testbewijs kun je terecht bij een commerciële testaanbieder.

Testen voor reizen

Check eerst op wijsopreis.nl of je een test nodig hebt voor jouw vakantiebestemming en zo ja, welke test. Heb je een negatieve testuitslag nodig om te reizen? Maak dan je testafspraak bij een commerciële aanbieder van corona (snel)testen. Deze kosten betaal je zelf.