Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 15-10-2021 om 02:44 uur
Laatste update: 07-03-2023 om 11:32 uur

Derde prik voor mensen met ernstige afweerstoornis

Voor een kleine groep patiënten met een ernstige afweerstoornis bestaat de basisserie uit 3 coronavaccinaties. Hiermee zijn ze beter beschermd tegen het coronavirus. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of behandeling.

De 3e prik is iets anders dan de herhaalprik. De 3e prik maakt onderdeel uit van de basisserie en is alleen beschikbaar voor immuungecompromitteerden, op verwijzing van de medisch specialist. Hier lees je meer over de herhaalprik.

Welk vaccin?

De 3e vaccinatie voor deze groep mensen bestaat uit een vaccinatie met een mRNA- vaccin (Pfizer of Moderna). Op de locatie Eindhoven is de 3e vaccinatie verkrijgbaar. De 3e prik is niet verkrijgbaar op de pop-uplocatie Helmond.

Ook een herhaalprik nodig na derde prik

Als je volgens je medisch specialist in aanmerking komt voor een 3e prik in de basisserie, is na 3 prikken je basisvaccinatie Covid-19 voltooid. Net als anderen kom je 3 maanden daarna in aanmerking voor een herhaalprik tegen corona, om de bescherming tegen ernstige ziekte of overlijden door corona op peil te brengen. 

De 3e prik is geen herhaalprik en de CoronaCheck app registreert de derde prik zo ook niet.

Meer weten?