Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersGeen onderdeel van een categorieAlleen samen kunnen we de boosterprik versnellen

Alleen samen kunnen we de boosterprik versnellen

GGD BZO zet alles op alles om zo snel mogelijk iedereen die dat wil de boosterprik te geven. We doen daarbij ook een beroep op de inwoners. Samen gaat dit lukken!

Samen gaat dit lukken!

We vragen om je begrip en geduld. Bijvoorbeeld als je geen afspraak kunt plannen op de locatie van je voorkeur. Dagelijks komen er online nieuwe afspraakmogelijkheden bij, dus probeer het later nog eens. Houd de landelijke afsprakenlijn vrij voor mensen die het niet lukt om online de afspraak te plannen, verzet een gemaakte afspraak alleen als het echt niet anders kan.

Hoe kun je helpen?

 • Wacht op je beurt
  RIVM bepaalt de volgorde waarin mensen worden uitgenodigd. Via GGD GHOR Nieuws en op onze socials kun je elke dag zien welk jaartal aan de beurt is.
 • Plan je afspraak online
  Vind je dit lastig? Vraag om hulp van een naaste, of vraag in de bibliotheek om hulp. Of bekijk de handige uitlegfilm om stap voor stap online je eigen vaccinatieafspraak in te plannen. GGD BZO kan je niet helpen om deze afspraak te plannen.
 • Plan je afspraak 3 maanden na je laatste coronavaccinatie of coronabesmetting
  Deze termijn is aangepast door de snelle verspreiding van de omikronvariant, eerder was deze 6 maanden. Zo krijgen snel meer mensen een betere bescherming tegen ernstige ziekte door COVID-19.
 • Je kunt niet meer bellen voor een prik samen met je partner/begeleider
  Je kunt vanaf vandaag alleen voor jezelf een afspraak plannen. We begrijpen dat je liever tegelijk met je partner/begeleider/mantelzorger gevaccineerd wordt. Maar om het proces te versnellen, is dit niet meer haalbaar. Je hoeft niet meer te wachten op de uitnodigingsbrief, als je aan de beurt bent kun je direct online je afspraak plannen.
 • Kom goed voorbereid naar de vaccinatielocatie
  Help ons mee om wachtrijen op de locatie te voorkomen. Vul thuis je gezondheidsverklaring in en trek kleding aan waarbij je de bovenarm makkelijk vrij kunt maken. Kom op tijd, maar maximaal 5 minuten eerder. Neem je mondkapje mee.

Wil je meer weten?

Bekijk ter voorbereiding op je bezoek aan de vaccinatielocatie een van de video’s:

https://www.youtube.com/watch?v=dr9OAZ0-ils