Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersCoronavirusGGD opent vaccinatielocatie in beursgebouw Eindhoven

GGD opent vaccinatielocatie in beursgebouw Eindhoven

Maandag 6 december opent GGD Brabant Zuidoost een nieuwe vaccinatielocatie, in het Beursgebouw aan de Lardinoisstraat 8 in Eindhoven. In het Beursgebouw kunnen tussen de 3000 en 4000 vaccinaties per dag gezet worden, afhankelijk van de doelgroep. Vanaf maandag is er géén vrije inloop meer in Eindhoven. Inwoners kunnen daarvoor naar de Haverdijk in Helmond.

Nieuwe binnenlocatie

“Mede met het oog op de boostercampagne en de vele ouderen die we daarmee ontvangen, was ons er veel aan gelegen een nieuwe binnenlocatie te vinden. Het was een lange zoektocht maar in samenwerking met de gemeente Eindhoven zijn we hier in geslaagd,” vertelt Gonny van Loon, programmamanager COVID-19 van GGD BZO. “We hebben er alle vertrouwen in dat we op de nieuwe locatie het vaccineren goed kunnen voortzetten, met de gastvrije en kundige bediening die de inwoners inmiddels van ons gewend zijn.

Bereikbaarheid en parkeren

Het Beursgebouw is met het OV, de fiets, lopend, per auto en vanuit de verschillende P+R transferia goed bereikbaar. Er wordt gezorgd voor duidelijke aanwijzingen naast de weg en verkeersleiders staan opgesteld om het verkeer in goede banen te leiden. Gonny: “We doen er alles aan om het bezoek aan de vaccinatielocatie zo kort mogelijk te laten zijn. Mochten mensen moeite hebben met het betaald parkeren, dan zijn zij van harte welkom op de vaccinatielocatie aan de Haverdijk in Helmond. Deze locatie is ook met de auto heel goed te bereiken en daar is parkeren gratis.”

Efficiënt en gastvrij

Gonny benadrukt dat efficiency en gastvrijheid hand in hand gaan op de vaccinatielocaties, zowel in Helmond als Eindhoven: “Vaccineren blijft mensenwerk voor ons, er is voor iedereen persoonlijke aandacht. Bij binnenkomst word je direct op je gemak gesteld en als je prikangst hebt, nemen onze medewerkers wat extra tijd voor je. Die ruimte is er absoluut, daar hoeven mensen zich geen zorgen om te maken.”

Help de GGD mee

Wat kun je eigenlijk zelf doen om de vaccinatie soepel te laten verlopen? Een paar tips:

  • Kom op tijd. Niet te laat, maar ook zeker niet veel te vroeg. Ruim 80% van de mensen is een half uur tot drie kwartier eerder aanwezig, dat is niet nodig.
  • Verder is het verstandig om vooraf wat te eten en makkelijke kleding aan te trekken waarbij je je bovenarm snel kunt vrijmaken voor je prik.
  • En vergeet je ID, mondkapje, ingevulde gezondheidsverklaring en uitnodiging niet.
    Zo zorgen we samen voor een vlotte vaccinatie.