Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersCoronavirusTesten, voorlichten en vaccineren: GGD zet een tandje bij

GGD zet een tandje bij

Door het oplopend aantal besmettingen en de toenemende vraag naar informatie over het vaccin én de mogelijkheid om gevaccineerd te worden, breiden wij onze activiteiten verder uit. In november komen er twee nieuwe (tijdelijke) pop-up locaties voor voorlichting en vaccinatie. Eén in Helmond en één in Eindhoven. Daarnaast wordt de testcapaciteit in de regio opnieuw vergroot door een efficiencyslag. Het uitgangspunt blijft dat iedereen die belt, binnen 24 uur terecht kan. Per 9 november is het daarom niet meer mogelijk om te testen zonder afspraak.

Extra pop-up locaties in november

Zowel in de wijk Leonardus in Helmond als in de wijk Doornakkers in Eindhoven is in november een pop-up locatie te vinden. Deze locaties zijn gekozen omdat deze wijken vooralsnog wat verder achterlopen in vaccinatiegraad. Om het inwoners gemakkelijk te maken om vragen te stellen, richten wij deze locaties in. GGD BZO wil inwoners de mogelijkheid bieden om hun zorgen en twijfels te bespreken. Zodat ze vervolgens hun eigen keuze kunnen maken. Inwoners die dat willen, kunnen zich op deze pop-up locatie ook laten vaccineren.

Klachten? Binnen 24 uur testen

Wij willen dat alle inwoners zich nog steeds binnen 24 uur kunnen laten testen, ook nu de testvraag snel oploopt. Daarom is het testproces opnieuw onder de loep genomen en efficiënter ingericht. Vanaf maandag 8 november kunnen inwoners zich in Eindhoven, Eersel en Helmond uitsluitend op afspraak laten testen. Het grote voordeel van op afspraak werken is dat er meer mensen per uur getest kunnen worden.

“Door op de locaties uitsluitend op afspraak te testen, voorkomen we dat mensen lang moeten wachten én kunnen we meer mensen per uur testen. Iedereen die een afspraak inplant, wordt binnen 24 uur getest,” licht Gonny van Loon, programmamanager Covid-19, toe. “De vrije inloop voor testen werkt uitstekend als de aantallen laag zijn, nu de aantallen weer omhoogschieten willen we inwoners nog steeds zo snel mogelijk kunnen helpen. Vrije inloop vergt extra tijd van bijvoorbeeld de administratie, dit gaat ten koste van de efficiëntie en kan zorgen voor langere wachttijden op de locaties. Het uitgangspunt blijft altijd om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te kunnen testen.”

Alle informatie op een rij

Pop-up locaties

Wijkcentrum De Toeloop, Eindhoven

  • Woensdag 17 november 11.00 – 19.00 uur
  • Woensdag 24 november 11.00 – 19.00 uur

Gezondheidscentrum Leonardus, Helmond

  • Zaterdag 20 november 10.00-17.00 uur
  • Dinsdag 23 november 17.30-20.00 uur
  • Vrijdag 26 november 17.30-20.00 uur
  • Zaterdag 27 november 10.00-17.00 uur