Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersGeen onderdeel van een categorieVaccinatiecapaciteit in Brabant-Zuidoost; versnellen kan alleen samen

Vaccinatiecapaciteit in Brabant-Zuidoost; versnellen kan alleen samen

Dinsdag is de versnelling van de boostercampagne aangekondigd. Vanuit GGD BZO zijn we de laatste voorbereidingen aan het treffen om onze bijdrage te leveren. GGD BZO heeft, afgeleid van de landelijke opdracht, de opdracht om 56.000 vaccinaties per week te zetten. Dit komt neer op 8.000 prikken per dag. Dit aantal realiseren we met onze 2 bestaande locaties. Hiervoor breiden we de priklijnen uit (van 22 naar 26 in totaal) en zijn we een uur langer geopend. Met deze aanpassingen gaat het lukken om 8.000 prikken per dag te zetten.

Booster alleen op afspraak
Om deze enorme operatie te realiseren is de booster alleen op afspraak te verkrijgen. We vragen hiervoor het begrip, de medewerking en het geduld van onze inwoners. Met elkaar gaat dit lukken!

Wat kunnen inwoners doen?

 • Wacht op je beurt
  RIVM bepaalt de volgorde waarin mensen worden uitgenodigd. Via GGD GHOR Nieuws en op onze social media kun je elke dag zien welk jaartal aan de beurt is.
 • Plan je afspraak online
  Vind je dit lastig? Vraag om hulp van een naaste, of vraag in de bibliotheek om hulp. Of bekijk de handige uitlegfilm om stap voor stap online je eigen vaccinatieafspraak in te plannen. GGD BZO kan je niet helpen om deze afspraak te plannen.
 • Plan je afspraak 3 maanden na je laatste coronavaccinatie of coronabesmetting
  Deze termijn is aangepast door de snelle verspreiding van de omikronvariant, eerder was deze 6 maanden. Zo krijgen snel meer mensen een betere bescherming tegen ernstige ziekte door COVID-19.
 • Je kunt niet meer bellen voor een prik samen met je partner/begeleider
  Je kunt alleen voor jezelf een afspraak plannen. We begrijpen dat je liever tegelijk met je partner/begeleider/mantelzorger gevaccineerd wordt. Maar om het proces te versnellen, is dit niet meer haalbaar. Je hoeft niet meer te wachten op de uitnodigingsbrief, als je aan de beurt bent (je geboortejaar is opgeroepen) kun je direct online je afspraak plannen.
 • Kom goed voorbereid naar de vaccinatielocatie
  Help ons mee om wachtrijen op de locatie te voorkomen. Vul thuis je gezondheidsverklaring in en trek kleding aan waarbij je de bovenarm makkelijk vrij kunt maken en neem een mondkapje mee. Kom op tijd, maar maximaal 5 minuten eerder.

Locaties & Bereikbaarheid
Beide vaccinatielocaties zijn 7 dagen in de week geopend, ook gedurende de feestdagen.

 • XXL Vaccinatielocatie aan de Haverdijk 11 in Helmond ( 16 priklijnen)
  – Booster alleen op afspraak
  – 1,2,3e vaccinatie beschikbaar op vrije inloop en op afspraak
  – Kinderen van 5- 12 jaar met medische indicatie worden in Helmond op afspraak  gevaccineerd.
 • Vaccinatielocatie Beursgebouw, Lardinoisstraat 8 in Eindhoven ( 10 priklijnen)
  – Alle vaccinaties op afspraak (1,2,3e vaccinatie én booster)

Beide locaties zijn goed bereikbaar. De locatie aan de Haverdijk in Helmond is bij uitstek geschikt voor mensen die met de auto naar de locatie komen. En mensen die slechter ter been zijn. Deze kunnen voor de deur uitstappen.

Het Beursgebouw in Eindhoven is goed bereikbaar met OV, fiets, lopend en per auto. Parkeren kan in de naastgelegen parkeergarages. Op Corona vaccinatie­locatie Eindhoven – GGD Brabant-Zuidoost (ggdbzo.nl) staat duidelijk uitgelegd waar inwoners terecht kunnen. Daarnaast is er ter plekke duidelijke bewegwijzering en zijn er verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Personeel
Op dit moment werven we voornamelijk oud-medewerkers die terugkomen, via uitzendbureaus en via social media. Daarnaast zijn er twee landelijke initiatieven; www.ggdreservisten.nl en Defensie wordt ingezet. Inmiddels hebben 550 geïnteresseerden zich aangemeld om te helpen in onze regio.
Al deze aanmeldingen worden beoordeeld en beantwoord. We doen dit met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, daarom kan een antwoord iets langer duren. Momenteel worden de laatste plekken ingevuld die nodig zijn om de personeelsplanning sluitend te krijgen.