twee meisjes
Homepagina > Jongeren > HPV- Vaccinatie

HPV-vaccinatie

De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) is een regulier onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Meisjes krijgen in het jaar dat ze 13 worden een uitnodiging voor de HPV-prikken. De uitnodiging voor de eerste prik krijg je in de eerste helft van het jaar. In de tweede helft van het jaar volgt een uitnodiging voor de tweede prik.
 
Van 3 naar 2 prikken
Sinds januari 2014 vervalt de prik die oorspronkelijk gepland stond om 1 maand na de 1e prik te geven (de middelste prik). Uit onderzoek van de fabrikant weten we nu dat twee prikken van het vaccin even goed beschermen als drie prikken. Dit geldt als je voor je 15e verjaardag bent begonnen met de prikken. Als je na je 15e verjaardag met de inenting tegen HPV begint, heb je nog steeds drie prikken nodig.
 
Uitnodiging
Per brief ontvang je een uitnodiging voor de prik. Kun je echt niet op de aangegeven datum? Of heb je koorts op de dag van inenting (38,5 of meer)? Dan kun je naar één van de andere prikdagen komen. Je hoeft dit niet door te geven maar houd er wel rekening mee dat je wat langer moet wachten.
 

NB. Het is belangrijk dat er minstens 150 dagen zitten tussen het tijdstip van je eerste en tweede prik. Zo niet, dan moeten we de prik herhalen. Let hier op als je je afspraak verzet.


Plaats Locatie​ Datum Priktijd ​
​Cranendonck​Centrum De Borgh
Dr. Ant. Mathijsenstraat 15
6021 CK Budel
​info volgt
HeezeSporthal de Pompenmaker
Ten Borchwardplein 32
5591 ML Heeze
info volgt
Eindhoven​Indoor Sportcentrum
Theo Koomenlaan 1
5644 HZ Eindhoven
info volgt
​Eersel​Sporthal de Kraanvogel
Hoolstraat 34
​5521 JN Eersel
info volgt
​Eindhoven​Sporthal Eckart
Airbornelaan 1a
​5632 JA Eindhoven
info volgt
Helmond​Sporthal de Braak
Wethouder Ebbenlaan 30
​5703 HV Helmond
info volgt
 

Heb je een vraag?
  • Kijk eerst bij veelgestelde vragen op deze website of op de website van het RIVM.
  • Staat jouw vraag of antwoord hier niet tussen? Of heb je een vraag over de priktijd of locatie, neem dan contact op met ons via dit contactformulier of bel naar 088 0031 400. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 to 17.00 uur.