Homepagina > Nieuws > Gratis testen voor je reis bij GGD Brabant-Zuidoost

Gratis testen voor je reis bij GGD Brabant-Zuidoost

Alleen in juli en augustus

30-6-2021

Van 1 juli t/m 31 augustus kun je bij GGD Brabant-Zuidoost zeven dagen per week op afspraak terecht voor een gratis PCR-test voor je reis naar het buitenland. Op de XL-testlocatie in Eindhoven is dagelijks een vast aantal PCR-tests beschikbaar voor reizigers naar het buitenland. Op = op, daarna kun je uitwijken naar andere aanbieders van gratis testen via www.testenvoorjereis.nl.


Testuitslag voor geldig coronabewijs in CoronaCheck
Voor reizen binnen de EU krijg je een digitaal coronabewijs in de CoronaCheck app als je volledig gevaccineerd bent, onlangs bent hersteld van COVID-19 óf een recente negatieve testuitslag hebt.

Wat de regels per land zijn en hoeveel uur vóór aankomst in het buitenland je een test moet doen, is per land verschillend en kan nog veranderen. Controleer dit zorgvuldig op www.wijsopreis.nl.

Het is je eigen verantwoordelijkheid om je test goed te plannen. Houd rekening met 30 uur verwerkingstijd. De GGD is niet aansprakelijk voor schade als je de testuitslag te laat binnen hebt. Advies van de overheid: niet vertrekken voor je de uitslag van je test hebt.

Telefonisch een afspraak maken via 0800-5005
Via het landelijke afsprakennummer 0800-5005 kun je vanaf 2 weken van tevoren een afspraak maken voor een gratis PCR-test bij GGD-BZO. Dit afsprakennummer is 7 dagen per week van 8.00-20.00 uur bereikbaar. Je kunt geen reistest inplannen via GGD Brabant Zuidoost.

Voor een PCR-test bij de GGD heb je altijd een DigiD nodig, dit geldt ook voor kinderen! Vraag deze eventueel aan via www.digid.nl.

Heb je geen DigiD, heb je liever een papieren testuitslag of is er geen plek meer bij de GGD, maak dan een afspraak voor een gratis test bij een van de andere aanbieders in de regio. Dit regel je heel gemakkelijk via www.testenvoorjereis.nl.

Gratis testen voor je reis bij GGD-BZO
GGD Brabant-Zuidoost voert de gratis reizigerstesten uit op de XL-testlocatie op de parkeerplaats Antoon Coolenlaan 5 in Eindhoven. Deze locatie is 7 dagen per week geopend voor testen op afspraak en is bereikbaar met de auto, op de fiets of te voet.

Neem naar de testafspraak je afspraakbevestiging en je ID mee. En een mondkapje, dat blijft verplicht op testlocaties.

Coronabewijs aanmaken met negatieve testuitslag
Bij een negatieve uitslag heb je 30 uur na de test het digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app.

  • De uitslag van de test krijg je van ons via de mail, je hoeft ons hiervoor niet te bellen.
  • Het duurt 30 uur vanaf de test voor het digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app beschikbaar is. Zie je de negatieve uitslag wel op coronatest.nl maar staat deze na 30 uur niet in CoronaCheck? Bel naar de helpdesk van de CoronaCheck-app op: 0800-1421.
  • Is de uitslag positief, dan krijg je geen coronabewijs in de CoronaCheck-app en mag je helaas niet op reis. Ga in thuisquarantaine, de GGD neemt contact met je op voor bron- en contactonderzoek.
  • Let op: begin pas aan je reis als je het testbewijs in de CoronaCheck hebt.
  • Zie je de uitslag wel op www.coronatest.nl, maar staat deze na 30 uur nog niet in de CoronaCheck-app? Bel naar de helpdesk van de CoronaCheck-app op: 0800-1421 (gratis). 

Tips voor een goede voorbereiding

  • Check eerst de vereisten van je vakantiebestemming op www.wijsopreis.nl
  • Nog geen DigiD? Vraag deze op tijd aan via www.digid.nl, ook voor je kinderen
  • Plan je test bij de GGD via 0800-5005

Testen bij thuiskomst
De overheid roept als voorzorgmaatregel vakantiegangers op om zich bij thuiskomst te testen met een zelftest, ook als zij volledig gevaccineerd zijn. Hiervoor worden binnenkort gratis zelftesten uitgedeeld door de overheid.

Vakantiegangers die met corona-gerelateerde klachten terugkomen van vakantie laten zich uiteraard altijd bij de GGD testen. Jongeren kunnen zich na hun vakantie ook zonder klachten laten testen bij de GGD.

Hulp nodig bij de vakantievoorbereidingen?
Check onze pagina over vakantievoorbereidingen in coronatijd.

Meer weten over testen voor je reis?
Kijk op www.testenvoorjereis.nl of bekijk hier de veelgestelde vragen over testen voor je reis.