Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersnieuwsTriple-P gezinsprogramma over gezond gewicht start in Eindhoven

Triple-P gezinsprogramma over gezond gewicht start in Eindhoven

Omnia Jeugdzorg, Healthy Sisters en JOGG-Eindhoven hebben de handen ineengeslagen voor een uniek programma voor ouders en hun kinderen met overgewicht. In het kader van het Eindhovens Preventie akkoord, thema gezond gewicht, is subsidie verkregen. Ouders kunnen daardoor gratis deelnemen. De jeugdverpleegkundigen van GGD Brabant-Zuidoost zorgen onder andere voor de werving van deelnemers.

Deze pilot start in september 2023 en is bedoeld voor ouders én kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het is een programma van 12 weken waarbij ouders een volledige Triple-P lifestyle cursus volgen en hun kinderen de workshop Kaas & Couscous.

Triple-P Lifestyle

Triple-P is een methode waarin ouders een positieve opvoedstijl aanleren. Het doel is het verminderen van gedragsproblemen bij kinderen. Tijdens de Triple-P lifestyle cursus gaan ouders in groepsverband aan de slag. Ouders kunnen van elkaar leren en met ondersteuning van Leonie Reumers, een ervaren trainer van Omnia Jeugdzorg, leren ouders strategieën om het gewicht van hun kind aan te pakken. Zij leren om geleidelijk duurzame veranderingen door te voeren in de leefstijl van het gezin.

Workshop Kaas & Couscous

Najima en Rachida uit Helmond vormen samen het duo Healthy Sisters. Twee zussen die jaren kampten met overgewicht en diëten die niet hielpen. Een aantal jaar geleden is bij hen de welbekende knop omgegaan en vielen ze samen maar liefst 50 kilo af. Healthy Sisters willen anderen inspireren en motiveren om de weg naar een healthy lifestyle in te slaan. Voor hen betekent dit lekkere en gezonde voeding in combinatie met lichaamsbeweging, waardoor ze zich fitter en gelukkiger zijn gaan voelen.
In de workshop Kaas & Couscous gaan de Healthy Sisters met de kinderen aan de slag met gezonde voeding en gezond bewegen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Judith Bullens: j.bullens@omniajeugdzorg.nl (06-48451718).
Of neem voor meer informatie contact op met Hildny Nundal: h.nundal@ggdbzo.nl of Nienke Kanits: n.kanits@ggdbzo.nl.