kinderen
Homepagina > Partners > Scholen

Scholen


 
Alle kinderen en jongeren verdienen een zo passend mogelijke plek in het onderwijs. Een gezonde, veilige en stimulerende omgeving, waarin leerlingen opgroeien draagt bij aan het optimaal kunnen ontwikkelen van talenten. Jeugdgezondheid is expert op het gebied van gezonde en veilige ontwikkeling van jongeren en kan daarom een wezenlijke bijdrage leveren aan hun gezondheid en welbevinden.
  
Wat kan school van Jeugdgezondheid verwachten?
JGZ- professionals bieden preventieve zorg, kijken naar de lichamelijk, psychische en sociale ontwikkeling van jongeren en hebben oog voor hun ontwikkelbehoeften. We luisteren, denken mee, wijzen de weg en geven advies. We zijn er om te helpen als het echt nodig is maar ook om gerust te stellen als het normaal is. We nodigen de leerlingen een aantal keer uit voor een onderzoek. Maar school kan ook altijd zelf contact opnemen met het team JGZ. 
 
Naast aandacht voor de individuele leerling, heeft JGZ ook oog voor aspecten die een collectieve aanpak vagen om schoolbeleid en een prettig schoolklimaat te stimuleren. Door samenwerking met school ontstaat een wisselwerking die de (talent)-ontwikkeling van jongeren versterkt en verbetert.
 
Vragen?
Heeft u vragen? Neem dan contact op met het team JGZ van uw school. Of bel ons op 088 0031 414.