Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 07-07-2022 om 12:33 uur
Laatste update: 06-09-2022 om 6:27 uur

De Groeigids app groeit met je mee

De GroeiGids app is een middel om ouders te ondersteunen bij de groei, ontwikkeling en opvoeding van hun kind(eren). De app is beschikbaar voor alle ouders in Nederland met kinderen van -9 maanden tot 18 jaar.

Met de app kunnen (aanstaande) ouders:

  • De groei en ontwikkeling van hun zwangerschap of kind vastleggen
  • Betrouwbare opgroei- en opvoedinformatie vinden
  • Berichten ontvangen die passen bij de zwangerschaps- of leeftijdsfase en regio.

De app verbindt ouders met de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg. Niet alleen door het ondersteunen van de voorlichting, maar ook door het delen van contactgegevens van de Jeugdgezondheidszorg.
De informatie in de app wordt samengesteld met professionals uit de geboortezorg en JGZ en de Kennis- en thema-instituten. Dit doen zij samen met Opvoedinformatie Nederland. Zo weet je dat de informatie betrouwbaar is en altijd volgens de geldende richtlijnen.

De GroeiGids app wordt ontwikkeld door 20 samenwerkende GGD- en JGZ-organisaties. Samen bereiken we meer dan 2o0.000 ouders met de app.
De GroeiGids app is gratis te downloaden en alleen beschikbaar in het Nederlands.

Wat kun je doen als professional?

We bereiken met de GroeiGids app ongeveer 25% van alle ouders. Daar kun jij als professional verandering in brengen. Ouders googlen wat af, maar willen heel graag weten waar ze terecht kunnen voor betrouwbare informatie. Wijs je ouders op de GroeiGids app, dan help je ze richting te vinden. Naast alle leuke opties om zelf informatie over hun zwangerschap of kind bij te houden, vinden ouders in de app een zoekfunctie waarmee ze alle informatie over gezond opgroeien en opvoeden kunnen vinden. Voor elke levensfase, vanaf de zwangerschap tot jongvolwassenheid.
Bovendien ontvangen ouders in elke levensfase berichten via de app. Deze bevatten handige tips en sluiten aan bij de preventieve gezondheidszorg. Ook uit de eigen regio kunnen ouders berichten ontvangen.

De GroeiGids app is beschikbaar voor Android en iOS.