Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalScholenTrainingen GGD Academy
Publicatiedatum: 06-09-2021 om 08:41 uur
Laatste update: 20-05-2022 om 10:13 uur

Trainingen GGD Academy

Alcohol en drugs in het onderwijs; herkennen en bespreken

Zie jij ook wel eens dat een leerling zich opeens anders gaat gedragen, minder geconcentreerd is en meer spijbelt? Deze signalen kunnen wijzen op problematisch gebruik van alcohol of drugs. Maar hoe stel je vast dat de leerling echt een probleem heeft? Wanneer ga je met een leerling in gesprek en hoe pak je zo’n gesprek dan aan?

In deze praktische training leer je hoe je riskant middelengebruik bij jongeren herkent en hoe je hierover het gesprek kunt aangaan met jongeren.

Interesse? Ga voor meer informatie en geplande data naar: Alcohol en drugs in het onderwijs; herkennen en bespreken

Gatekeeperstraining Suïcidepreventie

Op school kan je met leerlingen te maken krijgen die (mogelijk) suïcidale gedachten hebben. De gatekeepertraining leert je hoe je deze gedachten bespreekbaar maakt, hoe je de veiligheid inschat en de ander kan stimuleren om hulp te zoeken. Het is niet eenvoudig om een gesprek aan te gaan over zelfmoord. Maar de ervaring leert dat praten over zelfmoord(gedachten) oplucht en ruimte biedt om andere oplossingen en (professionele) hulp te zoeken. Met een open en eerlijke vraag kan jij het verschil maken; “de vraag van je leven”.

Interesse? Ga voor meer informatie en geplande data naar: Gatekeeperstraining